Inter si-a numit antrenor

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 10:44
1839 citiri
Inter si-a numit antrenor

Andrea Stramaccioni va fi antrenorul gruparii italiene Inter Milano in urmatoarele trei sezoane.

Anuntul a fost facut marti seara de patronul "nerazzurrilor", Massimo Moratti, care s-a tinut astfel de promisiunea facuta inca dupa castigarea derbiului cu AC Milan.

Stramaccioni isi va continua astfel aventura surprinzatoare la Inter, inceputa ca interimar pe 26 martie, dupa concedierea lui Claudio Ranieri.

Impresionat de calitatile lui Stramaccioni, care la numai 36 de ani a reusit sa readuca la viata o echipa considerata moarta de mai toti specilistii, Moratti e decis sa construiasca o noua echipa impreuna cu cel pe care il considera succesorul ideal al lui Jose Mourinho.

Conform mai multor publicatii din Italia, antrenorul nascut la Roma va avea in primul sezon un salariu de 500.000 de euro, la care se vor adauga bonusuri de performanta.

Cu fiecare sezon ce-l va petrece la Inter, salariul sau va creste si bonusurile la fel.

Cine e Andrea Stramaccioni

Necunoscut in urma cu un an, celebru in prezent. Cam asa ar putea fi caracterizat Andrea Stramaccioni, unul dintre cei mai surprinzatori antrenori ai momentului. Inainte de a ajunge sa antreneze vedete precum Sneijder, Maicon sau Milito, Stramaccioni nu mai antrenase nicio echipa mare!

Si-a inceput cariera de antrenor devreme, dupa ce o accidentare i-a pus capat la 18 ani carierei de jucator. A inceput la echipele de tineret ale celor de la AS Roma, cu care a cucerit numeroase trofee, insa a decis sa plece din orasul natal cand a fost ofertat de Inter in 2011. I-a fost inmanata echipa Primavera a lui Inter si in numai 8 luni a ajuns la echipa mare, la o zi dupa ce a castigat NextGen series, un fel de Liga Campionilor la tineret.

"Cand am intrat in vestiarul lui Inter am avut cele mai mari emotii din viata mea. Aveam in fata jucatori precum Zanetti, Sneidjer sau Maicon, care au facut atatea pentru fotbal" - Andrea Stramaccioni.

Emotiile s-au risipit insa repede, iar Stramaccioni a impresionat inca de la debut, intr-un superb 5-4 in fata celor de la Genoa. Au urmat apoi prestatii din ce in ce mai bune ale milanezilor, iar suporterii, jucatorii si oficialii lui Inter s-au indragostit de tanarul antrenor.

Inter a terminat sezonul doar pe locul 6 si, dupa 10 ani, nu va participa in Liga Campionilor. Insa Stramaccioni nu este responsabil in niciun caz pentru acest an ratat.

11 meciuri a disputat Inter cu Stramaccioni pe banca tehnica, dintre care a castigat 7, a remizat doua si a pierdut alte doua. Un palmares bun pentru pretentiile de la Inter. In schimb, palmaresele predecesorilor lui Stramaccioni in sezonul tocmai incheiat, Gian Piero Gasperini si Claudio Ranieri, au fost dezastruoase.

Noul Inter

Dupa un asemenea sezon, Moratti si Branca, directorul tehnic, au decis ca e timpul pentru o remaniere a lotului si ca Stramaccioni e omul ideal pentru crearea noului Inter.

Inter intentioneaza sa se desparta de jucatori importanti in aceasta vara, precum Lucio, Pazzini sau Stankovici, in locul carora vor fi adusi jucatori cu salarii mai mici si mai tineri.

Fredy Guarin, de la Porto, si Rodrigo Palacio, de la Genoa, au fost deja cumparati, insa shoppingul nu se va opri aici. Pe lista de cheltuieli a "nerazzurrilor" se mai gasesc Mattia Destro (Genoa/Siena), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Paulinho (Corinthians), Matias Silvestre (Palermo) si Aleksandar Kolarov (Manchester City).

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Andrea Stramaccioni antrenor Inter , #stiri Inter Milano