Cele mai tari gadgeturi de la CES 2012 (Galerie foto)

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 18:38
4188 citiri
Cele mai tari gadgeturi de la CES 2012 (Galerie foto)
Foto: Daylife

In afara de ultrabook-uri (laptopuri extrem de subtiri), smartphone-uri care se intrec in ecranele luminoase si camerele cu milioane de pixeli, la targul de electronice din Las Vegas, CES, gadget-urile au atras o mare parte din atentie.

De la modalitati inedite de a prezenta stick-urile de memorie, la boxe pe care le puteti baga in apa, companiile s-au intrecut in idei nastrusnice.

Iata cateva din cele mai interesante gadget-uri prezentate la CES 2012:

Briceagul Victorinox 1TB SSD

Victorinox, care face bricege de peste 100 de ani, a adus brandul Swiss Army in lumea dispozitivelor portabile de stocare.

Intr-un briceag de dimensiuni normale, compania a reusit sa "inghesuie" un drive de 1 TB, cu transfer USB 3.0 si eSATA, avand o capacitate de 220 de milioane de pagini de document text sau 330.000 de fotografii la rezolutie mare.

Este disponibil si in variante de 64 GB, 128 GB si 256 GB si, fiind, totusi, un briceag, are doua cutite. Dispozitivul de stocare poate fi detasat de restul briceagului, pentru a nu va taia degetele. Modelul new entry, de 64 GB, costa 599 de dolari, iar cel de 1 TB, 3.000 de dolari.

Cantarul inteligent Fitbit Aria Wi-Fi

Fitbit a devenit cunoscuta datorita dispozitivului minuscul de urmarire a activitatii, care inregistreaza fiecare pas facut, fiecare kilometru parcurs sau scara urcata si chiar ciclul de somn.

La CES 2012, compania a prezentat un cantar care masoara nu numai greutatea, dar si indicele de masa corporala si procentul de grasime din corp. In plus, tine minte toate datele de la cantaririle anterioare, pentru a putea monitoriza evolutia in timp. Prin Wi-Fi, datele pot fi trimise online, pe site-ul Fitbit, unde puteti avea un profil. Aparatul poate fi utilizat de pana la 10 persoane si va costa 130 de dolari, cand va fi lansat, in primavara acestui an.

Stick de memorie Mimoco MimoMicro

Stick-urile de memorie au devenit plictisitoare si chiar inutile pentru multi, avand in vederea cresterea popularitatii serviciilor de cloud computing. Insa producatorul Mimoco a gasit o formula inedita de a-si atrage clienti: stick-uri MicroSD de marimea unui breloc, "imbracate" precum personajele din seria de filme SF Star Wars.

Dispozitivele vor fi lansate in luna martie si, la doar 13 dolari bucata, vor fi destul de ieftine.

Tableta OLPC XO 3.0

Dintre toate tabletele prezentate la CES 2012, prototipul celor de la OLPC are cele mai bune intentii: sa ofere mobilitate la un pret scazut.

XO 3.0 este produs de One Laptop Per Child (OLPC), aceeasi companie care a dezvoltat cel mai ieftin laptop. Carcasa de plastic a tabletei include un panou solar, care poate sa genereze 4 watti, destul pentru ca tableta sa functioneze doua ore.

Prototipul are un ecran cu rezolutie de 1024 X 768 pixeli si functioneaza fie cu sistemul de operare Android, fie cu sistemul dezvoltat de OLPC, Sugar, bazat pe Linux. Desi pretul nu a fost anuntat oficial, s-ar parea ca va costa 100 de dolari sau chiar mai putin.

Castile ZIK Parrot

Castile wireless nu au doar un sunet de exceptie, dar sunt, cu adevarat, un gadget. Intreaga suprafata a castii din dreapta este tactila, permitand utilizatorului sa mareasca volumul, de exemplu, printr-o miscare verticala cu degetul. In mod similar, dar pe orizontala, puteti trece la alta piesa.

Niste senzori interni detecteaza cand dati castile jos de pe urechi si le puneti dupa gat, oprind automat muzica. In momentul cand le puteti la loc, muzica incepe din nou.

Castile ZIK sunt produse de compania franceza Parrot, cunoscuta pentru elicopterul de jucarie AR.Drone, ce poate fi controlat prin wi-fi, cu ajutorul unui smartphone. Pretul nu este cunoscut inca, dar, avand in vedere materialele de lux folosite si tehnologia integrata, cu siguranta nu va fi unul mic.

Dispozitivul de localizare Tagg Pet

Desi este destinat localizarii animalelor pierdute sau furate, nu exista nici un motiv pentru care sa nu puteti folosi acest dispozitiv pentru urmarirea copilului.

Intial, trebuie sa desemnati o zona anume unde animalul de companie - sau copilul - isi petrece cea mai mare parte a timpului: curte, casa etc. Daca animalul (sau copilul) iese din aceasta zona, primiti un SMS sau un e-mail prin care sunteti anuntat de acest lucru. Puteti localiza animalul (sau copilul) ratacit si prin iPhone sau dispozitive ce ruleaza cu Android.

Dispozitivul in sine costa doar 100 de dolari, insa trebuie sa platiti abonamente lunare.

Tableta pentru jocuri Fiona

Deocamdata la stadiul de concept si denumita Proiectul Fiona, tableta va avea destula "forta" cat sa suporte jocurile pentru PC-uri, sustin producatorii de la Razer.

Tableta va rula pe Windows 8, iar pretul va fi undeva sub 1.000 de dolari, cand va fi scoasa la vanzare, la sfarsitul anului.

Pe langa ecranul de 10,1 inch, cu rezolutie de 1280 X 800 pixeli, tableta este dotata si cu doua manere cu taste, pentru control. Razer foloseste procesoarele Intel Core i7, iar durata de functionare a baterei va fi asemanatoare unui laptop, nu unei tablete. Va avea si functie de force feedback, precum si ecran tactil.

Boxa plutitoare Behringer

Compania germana a generat interes sporit la CES cu boxa sferica, plutitoare si rezistenta la apa ce functioneaza prin Bluetooth si este menita sa va aduca muzica direct in piscina.

Numita Splash 100, boxa va costa, in mod surprinzator, doar 99 de dolari si va fi lansata spre sfarsitul anului. Boxa functioneaza la o distanta de maxim 70 de metri de player-ul audio si bateria dureaza 3,5 ore.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#CES 2012, #gadget CES 2012 , #gadget