Google a cumparat o companie de sateliti care va schimba lumea (Video)

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 10:02
3066 citiri
Google a cumparat o companie de sateliti care va schimba lumea (Video)

Google a cumparat o companie care produce cei mai mici sateliti de comunicatii din lume, ce ofera imagini la rezolutii inalte. Tranzactia valoreaza 500 milioane de dolari.

Gigantul IT a precizat ca Skybox va contribui la dezvoltarea serviciului de harti.

"Satelitii vor ajuta Google Maps sa ofere imagini precise si actualizate", au precizat reprezentantii companiei, potrivit Time.

De asemenea, in timp, produsele Skybox vor fi folosite pentru a oferi Internet in toata lumea, in special in zonele defavorizate.

Iata un videoclip care arata ce pot face acesti sateliti:

Intr-o postare pe blog, cei de la Skybox au sustinut ca sunt incantati de aceasta tranzactie.

"Am adunat o echipa incredibila si am reusit sa ne impulsionam oamenii in asa fel incat sa aducem imaginile din satelit la un nou nivel. Sincronizarea este perfecta: ne-am alaturat unei companii care ne provoaca sa gandim mai indraznet si care ne va sprijini sa ne indeplinim viziunea ambitioasa mult mai repede", se arata in postarea respectiva.

Cartografierea digitala a luat amploare in ultima vreme, iar satelitii pot fi utilizati in multe domenii, precum agricultura, aeroporturi, monitorizarea proprietatilor, securitate, aprovizionare, iar lista poate continua.

Internet pentru toata lumea de la Google

La inceputul lunii, surse apropiate conducerii Google au precizat ca planuieste sa investeasca peste un miliard de dolari intr-o flota de sateliti, pentru a asigura accesul la Internet in regiunile izolate.

Internet pentru toata lumea de la Google: Peste un miliard de dolari pentru sateliti de comunicatii

Skybox nu este singurul producator de sateliti achizitionat de Google. Anterior, gigantul IT a cumparat O3b Networks Ltd. si Space Systems/Loral.

Mai mult, compania a lansat vara trecuta Project Loon, un program pilot care testeaza accesul la Internet prin baloane cu aer cald alimentate cu energie solara.'

Planul Google nu este singular. Si Facebook intentioneaza sa lanseze un proiect similar, iar incercarile celor doua companii fac parte din initiativa lor de a miza pe potentialii utilizatori din regiunile care nu au inca acces la Internet pentru a-si creste veniturile si profiturile.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Google cumparat companie sateliti, #Google companie sateliti, #sateliti Google, #sateliti Google Internet , #internet satelit