Viata de lux a lui Dr. Evil, detinatorul celebrei retele Megauploud, inchis de FBI

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 22:45
7699 citiri
Viata de lux a lui Dr. Evil, detinatorul celebrei retele Megauploud, inchis de FBI

In urma unei ample operatiuni de anti-piraterie informatica efectuata de catre FBI in Noua Zeelanda, creatorul Megavideo Dotcom Kim, alias Kim Schmitz, 37 ani, guru de file-sharing a ajuns in puscarie.

Nascut in Germania, Dotcom Kim, cunoscut, de asemenea, sub poreclele Kimble, Kim Tim Jim Vestor si, cea mai celebra, "Dr. Evil", a devenit milionar datorita retelei Megauploud si filialelor sale, intre care Megavideo.

Acestea, conform autoritatilor din SUA, au produs daune de cel putin 500 de milioane de dolari pentru incalcarea drepturilor de autor si alte pagube materiale in valoare de 175 de milioane in cadrul procedurilor legale ale societatilor implicate, relateaza La Stampa.

Posesor al mai multor vile somptuase, Dotcom, care pana acum circula in masini de lux targate "God" (Dumnezeu), risca multi ani de inchisoare impreuna cu alte trei persoane arestate tot in Noua Zeelanda, (alte trei fiind inca in urmarire generala), pentru incalcarea dreptului de autor, conspiratie, spalare de bani si alte infractiuni.

Aceasta nu este prima data cand Dotcom se afla in pericol: in trecut a fost condamnat pentru infractiuni informatice de tip hacking, insider trading si frauda cu carti de credit, dupa care a avut loc boom-ul .Com (dot com), nume de la care deriva pseudonimul german.

Intre timp, Megauploud, situat in top 10 al celor mai vizitate site-uri din lume, a fost inchis si cei 150 de milioane de utilizatori inregistrati au ramas, cel putin pentru un timp, fara fisiere descarcate gratuit.

Site-ul ofera spatii gratuite pentru incarcarea fisierelor si castiga sume uriase din publicitate si abilitatea de a descarca intr-un ritm mai rapid continuturi.

Asociatiile producatorilor de inregistrari si filme din SUA, RIAA si MPAA, au acuzat Dotcom de incalcarea drepturilor de autor, permitandu-le abonatilor sai sa descarce cantitati uriase de muzica si filme in mod ilegal.

Conform sursei citate, pe site-ul Megaupload au fost gasite, de asemenea, materiale de pornografie infantila si clipuri de propaganda terorista.

Reactie dura din partea Anonymous

Anonymous insa nu este de aceeasi parere si face referire la cenzura: hackerii au lansat o campanie de represalii, cenzurand site-urile apartinand Departamentului de Stat S.U.A., cat si RIAA, MPAA si alte zeci de domenii.

Ceea ce se stie sigur este faptul ca din anul 2005, cand a fost infiintat Megaupload, pana astazi, Dotcom a devenit superbogat: numai in 2010 ar fi castigat 50 de milioane de dolari.

Iar, potrivit presei australiene si din Noua Zeelanda, ar fi cumparat dreptul de sedere permanenta in Noua Zeelanda, datorita donatiilor generoase si investind milioane in obligatiuni guvernamentale.

Perchezitiile facute in vila sa, una dintre cele mai scumpe din tara, au condus la confiscarea a 18 masini de lux, printre care diverse Mercedes, un Rolls Royce si un Cadillac 1959 roz, evaluate la cateva milioane de dolari.

Alte cateva milioane de dolari au fost "inghetate" in diverse banci din Noua Zeelanda.

Cand in vila sa au intrat cei 80 de politisti, asistati de doua elicoptere care survolau zona, guru de file-sharing a activat mai multe mecanisme electronice, reusind sa se baricadeze intr-o camera a vilei.

Agentii au fost nevoiti sa faca uz de forta, pentru a-l captura.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Dr Devil Megaupload arestat, #avere Kim Schmitz Megaupload, #Megavideo Dotcom Kim , #internet