Cati bucuresteni vor sa-si cumpere smartphone si cati bani ar da

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 09:08
3109 citiri
Cati bucuresteni vor sa-si cumpere smartphone si cati bani ar da

In tara noastra, industria smartphone-urilor si a tabletelor va avea in continuare o crestere sanatoasa, sustin analistii.

In 2015, daca ne uitam la consumatorii din Bucuresti, care sunt cei mai deschisi la noile tehnologii, conform datelor iSense.Solutions remise Ziare.com, in urmatoarele 12 luni, 13% dintre acestia intentioneaza sa cumpere un smartphone si 9% o tableta.

Ei ar plati in medie 1.346 de lei pentru un telefon inteligent si 1.139 de lei pentru o tableta.

"Asadar, in tara noastra, industria smartphone-urilor si a tabletelor va avea in continuare o crestere sanatoasa", a explicat Traian Nastase, managing partner la firma de cercetare a pietii iSense.Solution, pentru Ziare.com.

Mai mult de jumatate din romani folosesc smartphone-ul cand se uita la TV - Interviu

Telefoanele cu cel mai mare succes la romani

Apple este un brand de succes si orice lansare a lor se bucura de multa mediatizare si de atentia publicului. Astfel, conform datelor iSense.Solutions remise Ziare.com, 9 din 10 romani au auzit de lansarea noilor modele de iPhone 6.

"Totusi, din cauza pozitionarii premium si a pretului, iPhone nu are o cota de piata atat de mare in Romania (cifrele noastre indica o cota de piata de 8-9% din totalul utilizatorilor de smartphones). Pe primul loc ca si cota de piata se pozitioneaza smartphone-urile Samsung (42%) ", a mentionat Andrei Canda, managing partner la iSense.Solutions.

El considera ca Apple poate fi pusa in dificultate de producatorii care lanseaza produse premium si de o calitate foarte buna.

"Desigur, se pune si problema ecosistemului de aplicatii disponibil pentru telefoanele pe Android si cele pe iOS. Aici, Apple are propriul ecosistem, foarte apreciat de proprii utilizatori, in timp ce celelalte branduri depind in special de sistemul de operare Android (care, conform datelor iSense.Solutions, are un market share de 77%).

Multi analisti sunt de parere ca Google ar trebui sa efectueze un control mai strict asupra aplicatiilor din Google Play pentru a evita problemele de compatibilitate dintre terminale si eventualele probleme de securitate. Cu siguranta, si ecosistemul software are si va avea de spus un cuvant important pe viitor", a incheiat Andrei Canda.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...