Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Chinezii ameninta tot mai mult suprematia Apple si Samsung: Ce companie le sufla in ceafa

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 10:58
5064 citiri
Chinezii ameninta tot mai mult suprematia Apple si Samsung: Ce companie le sufla in ceafa
Foto: Huawei

Huawei Technologies Co Ltd a devenit, in 2015, al treilea producator mondial de smartphone-uri, indeplinindu-si obiectivul de a vinde 100 de milioane de telefoane mobile inteligente pana la finele anului.

Livrarile celui mai mare brand de telefonie mobila din China au crescut, in 2015, cu 33%, si s-au apropiat de liderii pietei, Samsung si Apple, transmite Bloomberg.

Huawei si-a extins activitatea din SUA in Europa pentru a concura cu Apple si Samsung, in timp ce incetinirea vanzarilor din China a afectat rezultatele rivalelor chineze Xiaomi si Lenovo.

Smartphone-uri made in China: Au sanse producatorii din aceasta tara sa doboare gigantii Apple si Samsung?

Obiectivul companiei este de a vinde 60% din smartphone-uri peste hotare, pentru a genera venituri de aproximativ 16 miliarde de dolari.

Potrivit firmei de cercetare de piata Gartner, in trimestrul III din 2015, Huawei controla 7,5% din piata mondiala de smartphone-uri, in urma Samsung (24%) si Apple (13,5%).

"Speram ca vom reusi sa sustinem cresterea noastra si in 2016", a afirmat He Gang, director in cadrul Huawei.

Anul trecut, Huawei a livrat 75 de milioane de smartphone-uri, sub tinta initiala de 80 de milioane de unitati.

Record de vanzari pentru o companie chineza de telefoane inteligente

Pe plan global, cota de piata a Huawei a urcat anul acesta la 9% si a trecut de 15%, in China. Conform unui raport publicat, marti, de Huawei, investitiile in cercetare - dezvoltare (R&D) s-au ridicat, anul trecut, la 40,8 miliarde de yunai, aproximativ 14,2% din veniturile anuale ale companiei.

Huawei este al treilea mare vanzator de smartphone-uri pe piata din China, dupa Apple si Xiaomi, precum si unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamentele de telecomunicatii.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Huawei vanzari telefoane, #Huawei vanzari smartphone, #Huawei vanzari, #Huawei telefoane, #smarpthone Huawei , #smartphone