Te gandesti sa-ti iei un smartphone? Vezi ce oferte se pregatesc anul acesta

Marti, 25 Februarie 2014, ora 21:30
3376 citiri
Te gandesti sa-ti iei un smartphone? Vezi ce oferte se pregatesc anul acesta
Foto: Washington Post

Daca ai de gand sa-ti cumperi un smartphone, acum e momentul sa-ti faci o idee despre ce ai putea gasi pe piata in acest an, avand in vedere ca marile companii IT pregatesc cateva surprize pentru editia din 2014 a evenimentului Mobile World Congress care se desfasoara in Barcelona, Spania.

Luni, cei de la Nokia au prezentat trei noi telefoane care functioneaza cu sistemul de operare Android, ceea ce reprezinta o miscare strategica importanta pentru finlandezi.

Mai mult, intr-o oarecare masura, reprezinta si o provocare pentru Microsoft, gigantul IT care detine Nokia, avand in vedere ca aceasta este cea mai mare firma care produce telefoane cu Windows Phone, platforma dezvoltata de compania lui Bill Gates, arata Washington Post.

Nokia ataca puternic pe piata Android, cu un smartphone ieftin

Noile smartphone-uri se numesc X, X+ si XL, au ecrane de 4 inchi, insa aplicatiile nu vor fi cele regatie in Google Play Store. In schimb, ele sunt hibride: apartin proiectului Android Open Source, insa au legaturi stranse cu serviciile Microsoft.

De exemplu, daca achizitionezi unul dintre aceste trei dispozitive, vei primi posibilitatea de a face apeluri video, gratuit, in Skype.

De asemenea, poti folosi OneDrive (fostul SkyDrive) si Outlook, dar si serviciul de harti Nokia Mpas si Mix Radio.

Washington Post noteaza ca va fi interesant de vazut cum va aborda Microsoft viitorul gamei Nokia X. Daca va vrea sa se extinda pe piata telefoanelor, atunci o va promova intens. Insa in cazul in care isi doreste sa se axeze pe propriile creatii, atunci noua linie de telefoane va fi lasata in aer, arata sursa citata.

Galaxy S5, telefonul in care Samsung si-a pus toate sperantele

Totusi, in prima zi a evenimentului din Barcelona, Samsung a captat toata atentia cu noul sau smartphone, Galaxy S5.

Desi produsele sale se vand foarte bine, compania sud-coreeana intampina cateva probleme in cazul gamei de top. In consecinta, noul telefon ar trebui sa lupte umar la umar cu iPhone 5S de la Apple, precum si cu alte dispozitive, pentru ca sa isi asigure din nou titlul de cel mai mare producator de smartphone-uri din lume.

Galaxy S5, lansat la Barcelona - ce stie sa faca varful de gama al Samsung (Video)

Telefonul dispune de o camera foto mai puternica, de 16 megapixeli, si de un scaner pentru amprente. El are un procesor Qualcomm Snapdragon 800, quad-core de 2,5 GHz si un ecran Full HD Super AMOLED de 5,1 inchi, cu o rezolutie 1920 x 1080 pixeli.

In plus, acesta vine si cu un design modern Glam Look, iar carcasa este prezentata in diferite culori si modele.

Galaxy S5 dispune de o memorie interna de 16GB sau 32 GB, in functie de model, suportand si un card microSD de pana la 64GB. O alta noutate este ca Galaxy S5 este rezistent la apa si praf.

Pe langa varful de gama, Samsung a prezentat si doua noi versiuni ale ceasurilor sale inteligente Galaxy Gear, numite Gear 2 si Gear 2 Neo. Ele seamna foarte mult cu primul smartwatch al sud-coreenilor, care s-a vandut in peste 800.000 de exemplare, depasind asteptarile analistilor.

Singura mare diferenta intre ele este faptul ca noile ceasuri ruleaza cu sistemul de operare propriu al Samsung, Tizen, nu cu Android de la Google si sunt dotate cu camere foto. Smartwatch-urile sunt compatibile doar cu smartphone-urile din gama Galaxy.

Strategia Sony si LG

Pentru a nu fi lasate in urma de competitie, Sony si LG au prezentat noi smartphone-uri si au facut publice tintele pentru anul 2014.

LG a debutat cu doua smartphone-uri premium - numite LG G Pro 2 si LG G2 mini - pentru partea de varf a pietei, precum si o noua linie de telefoane ieftine, destinate tarilor emergente.

Pe de alta parte, Sony cauta o unitate mai mare in cadrul companiei. Astfel, producatorul japonez vrea sa gaseasca o metoda inteligenta de a face o legatura mai puternica intre produsele sale.

Deja noile dispozitive - telefonul Xperia Z2, tableta Xperia Z2, Xperia M2 si banda de fitnes SmartWear - au continut din diviziile audio, cea de ecrane, camera si de continut de la Sony.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#telefoane noi 2014, #smartphoneuri noi 2014, #Samsung Galaxy S5, #Nokia XL, #LG G Pro 2, #Xperia Z2 , #smartphone