A fost inventat un software care "ghiceste" varsta interlocutorului pe net

Joi, 03 Iunie 2010, ora 20:23
1830 citiri
A fost inventat un software care "ghiceste" varsta interlocutorului pe net

In curand, parintii ingrijorati de activitatea copiilor pe Internet ar putea avea acces la un program "anti-pedofilie", care face mai usoara identificarea varstei reale a celui cu care se converseaza micutii lor.

Programul, dezvoltat de specialisti IT de la Universitatea Lancaster, poate ghici varsta si sexul unei persoane folosind tehnici de analizare a limbajului. Cum "ghiceste"? Practic, detecteaza anumite cuvinte care sunt folosite in mod obisnuit de persoanele de o anumita varsta.

Testele facute pe copiii din ciclul primar au demonstrat eficienta softului in descoperirea varstei reale a interlocutorului, potrivit The Independent .

Specialistii IT cred ca acest program ar putea fi o adevarata arma impotriva pedofililor care au invadat Internetul si mai ales retelele de socializare.

La testarea softului au luat parte 350 de minori de la o scoala din Marea Britanie care au fost rugati sa aproximeze varsta persoanelor cu care vorbeau. Doar 18% au raspuns corect.

Atunci cand programul le-a fost instalat pe calculator, acesta a reusit sa identifice corect daca interlocutorul este un copil sau un adult in 47 de cazuri din 50.

"Software-ul analizeaza mai multe lucruri, de exemplu structura propozitiilor, limbajul folosit si alte particularitati care indica minciuna", a precizat profesorul Awais Rashid, de la Universitatea Lancaster.

Acesta a adaugat ca tinerii supusi testului au folosit metode simpliste pentru a determina varsta interlocutorilor, si ca in majoritatea cazurilor i-au crezut pe cuvant in ceea ce priveste varsta.

Din aceasta cauza, spune profesorul Awais Rashid, este nevoie de masuri suplimentare de siguranta pe internet.

Specialistii spera sa lanseze o versiune beta a software-ului in vara viitoare.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#Internet pedofili, #sfaturi parinti copii internet , #software
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
sa fie testat pedofilul antonescu crin