Tehnologia, viitorul nostru sau piatra de mormant? - Sondaj Ziare.com

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 12:35
5589 citiri
Tehnologia, viitorul nostru sau piatra de mormant? - Sondaj Ziare.com

Saptamana trecuta lumea a pierdut unul dintre oamenii cei mai dedicati tehnologiei, un om care, prin munca sa, a usurat atat de mult munca a sute de milioane de oameni - Steve Jobs.

Mii de articole si comentarii l-au omagiat pe marele vrajitor din Silicon Valley care, printr-o singura apasare de buton, reusea sa schimbe cursul lumii.

Multi au spus ca, pe langa recunoasterea geniului sau, lumea ar trebui sa constientizeze cat de multe ii datoreaza si sa-i fie recunoscatoare.

Si, majoritatea geniilor tehnologiei care, de-a lungul timpului, ne-au luminat si incalzit casele, au facut posibila comunicarea cu familiile si prietenii nostri de la celalalt capat al Pamantului sau sa parcurgem distante foarte mari intr-un timp extrem de scurt.

Pentru toate astea ar trebui sa fim extrem de recunoscatori insa au devenit atat de banale pentru majoritatea lumii incat nici nu le mai este constientizata importanta.

Doar in caz de calamitati naturale sau atentate, cand comunicatiile sunt intrerupte, traficul blocat si electricitatea la pamant ne dam seama cat de greu ne este sa traim fara toate aceste lucruri care in mod normal ni se par dreptul nostru.

Exista insa si reversul. Ajutandu-ne foarte mult existenta, toate aceste inventii ne-au facut dependenti de ele.

Copii de nici zece ani au ajuns sa devina extrem de agitati si nervosi daca sunt dusi la picnic sau la bunici "la tara" si nu au Internet sau semnal la telefonul mobil.

Comunicarea nu se mai face fata in fata, ci pe Messenger, Skype sau pur si simplu prin webcam, uneori chiar si intre oameni care sunt in aceeasi cladire sau chiar in aceeasi camera.

Obezitatea a ajuns la cote alarmante, totul putand sa ajunga la noi in cel mai scurt timp, fara niciun efort din partea noastra.

Agricultura e la pamant, tot mai multi preferand sa munceasca in caldiri de beton, legati de scaunele lor si conectati la un calculator, in loc sa munceasca pamantul si sa se bucure de roadele sale.

Industrii intregi care sustineau zeci de mii de locuri de munca au fost distruse prin apasarea unui buton.

Si lista poate continua. Ambele liste pot continua. Si cea pro, si cea contra.

Asa ca Ziare.com te invita la dezbatere si la vot. Credeti ca tehnologia este benefica omenirii sau va ajunge sa ne distruga?

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Steve Jobs invotatie tehnologie, #tehnologie viata usoara, #tehnologie lene obezitate , #tehnologie