Iliescu: Marea revolutie globala a secolului XXI va avea loc in domeniul energetic

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 19:35
1942 citiri
Iliescu: Marea revolutie globala a secolului XXI va avea loc in domeniul energetic
Foto: Forum Invest

Marea revolutie globala a secolului XXI se va petrece in domeniul energetic, iar alternativa la sursele clasice de energie, poluatoare, o reprezinta, pe termen lung, energia produsa de hidrogen, crede Ion Iliescu.

"Energia la nivel global este una din marile probleme ale acestui secol. Acum suntem dependenti de sursele clasice, de combustibilii fosili - carbune, dar mai ales petrolul si gazele, care reprezinta surse de poluare a atmosferei", a explicat fostul presedinte al Romaniei intr-un interviu acordat in studioul video Forum Invest, in preambulul forumului Energy in Central & Eastern Europe organizat pe 2-4 noiembrie 2009 la Bucuresti, potrivit unui comunicat remis, luni, Ziare.com.

"Se vorbeste de energii alternative, care sa reduca consumul de petrol si de gaze - energia vantului, energia solara, bioenergia care e periculoasa deoarece consuma surse alimentare, ori alimentatia devine a doua mare problema globala a secolului XXI. Ramane speranta spre o energie de perspectiva sigura, cea din hidrogen.

Deocamdata, tehnologiile nu raspund acestei cerinte, sa se obtina hidrogenul in conditii avantajoase. Aceasta problema va fi marea revolutie a secolului XXI - sa se obtina energie bazata pe hidrogen, energie la indemana tuturor, energie care sa schimbe radical relatiile in societate", adaugat presedintele de onoare al PSD.

In contextul mai larg al crizei economice mondiale, Iliescu considera ca este vremea dezvoltarii de noi abordari, iar el spune ca se impune dezvoltarea unei economii sociale de piata: "In Europa s-a nascut conceptul de economie sociala de piata. Economie de piata cu interventia unor factori de reglementare care sa atenueze efecteele negative ale pietei in plan social."

In opinia fostului sef de stat, cel mai bun exemplu este este cel al statului american, care a intervenit pentru salvarea bancilor americane de la colaps, dar si presedintele francez Nicolas Sarkozy: "Chiar si Sarkozy a zis ca s-a terminat cu epoca rolului mainii invizibile a pietei".

In perioada 2-4 noiembrie 2009 are loc, la Bucuresti, cea de-a patra editie a forumului international Energy in Central & Eastern Europe.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#revolutie secol XXI Iliescu energie, #Ion Iliescu forum international energetic , #Revolutie