Tiriac, nemultumit de piata din Romania: Si in Uganda se vand mai multe masini

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 19:43
2951 citiri
Tiriac, nemultumit de piata din Romania: Si in Uganda se vand mai multe masini

Omul de afaceri Ion Tiriac s-a aratat destul de nemultumit de faptul ca recesiunea a avut un impact atat de puternic asupra afacerilor din Romania, mai ales asupra celor doua domenii in care a investit: automobilele si imobiliarele.

Ion Tiriac este al treilea cel mai bogat roman din topul Forbes, cu o avere estimata de 850 de milioane de euro. Dar chiar si asa, omul de afaceri este nemultumit de faptul ca afacerile cu automobile stagneaza. De fapt, aceasta a fost al saselea an la rand cand vanzarile de masini noi din Romania au scazut.

"Ce se intampla in Romania n-am vazut niciunde. Nu stiu care judet, un judet, pana la 1 octombrie a vandut o masina. Nu stiu care, e de neconceput, ce fel de tara... si in Uganda se vand mai multe masini. Sigur ca piata a scazut, consumul a scazut, le e frica oamenilor sa mai dea cu banii imprejur", a spus omul de afaceri, la Digi24.

Ion Tiriac este nemultumit si de faptul ca romanii prefera acum sa cumpere masini la mana a doua din strainatate.

"Dupa parerea mea, s-a facut o greseala enorma ca nu s-a limitat intrarea roabelor, cum le numesc eu. Pe langa poluare, e o treaba dezastruoasa. Noi dam bonuri pentru Dacie, o dai inapoi si da statul bani, iar pe de alta parte las toate ciurucurile - iertati-mi becalismul - sa intre in tara", a continuat Tiriac.

In ceea ce priveste evolutia afacerilor sale, Ion Tiriac anunta ca nu vrea sa faca prognoze, mai ales ca a gresit in estimari in 2012.

"Mi-e frica sa ma aventurez. Am gresit-o in 2012. In 2013, sa ma aventurez inca o data, mi-e frica. Dar un lucru e sigur: noi avem spatiu de progres enorm. Investitiile sunt ca apa, se aduna acolo unde e groapa mai mare. Iar la noi groapa e destul de mare inca si avem loc de investitii din toate punctele de vedere", a mai spus omul de afaceri.

Intrebat despre efectul crizei, raspunsul lui Ion Tiriac a venit prompt: "Numai unui nebun nu ii e teama, unui anormal. Bineinteles, nu credeam ca o sa ajunga in halul asta".

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com