Guardiola si-a anuntat plecarea de la Barcelona

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:39
4797 citiri
Guardiola si-a anuntat plecarea de la Barcelona
foto: Marca

Josep Guardiola i-a anuntat, vineri, pe jucatorii Barcelonei ca paraseste gruparea catalana.

"Baieti, plec de la Barcelona", le-ar fi spus Guardiola jucatorilor Barcelonei, conform cotidianului spaniol Marca. Sursa citata sustine ca Guardiola i-a strans pe jucatori in jurul lui si le-a vorbit timp de o ora. "Chicos, me voy del Barca", sunt cuvintele pe care Messi si compania le-ar fi auzit.

Hotararea lui Guardiola urmeaza sa fie facuta oficiala in cadrul unei conferinte de presa, programata la ora 14.30 (ora Romaniei), la care vor participa Josep Guardiola, Sandro Rosell (presedintele Barcelonei) si Andoni Zubizarreta (directorul sportiv al catalanilor).

Plecarea lui Guardiola vine la capatul unei saptamani de cosmar, in care Barcelona a pierdut pe teren propriu cu Real Madrid (scor 1-2) si a pierdut titlul in Spania, iar apoi a fost eliminata de Chelsea in semifinalele Ligii Campionilor.

Josep Guardiola (41 de ani) a venit pe banca Barcelonei in 2008, dupa un an in care a antrenat la echipa de tineret a catalanilor. In cei patru ani petrecuti ca antrenor al gruparii blaugrana a cucerit 13 trofee:

Primera Division: 2009, 2010, 2011

Liga Campionilor: 2009, 2011

Cupa Spaniei: 2009

Supercupa Spaniei: 2009, 2010, 2011

Supercupa Europei: 2009, 2011

Campionatul Mondial al cluburilor: 2009, 2011

E vazut de multi drept cel mai bun antrenor din lume, iar talentul sau de a promova tineri jucatori e remarcabil. De asemenea, sub comanda lui Guardiola, Barcelona a ajuns sa fie numita de multi specialisti drept cea mai buna echipa din istorie.

In acest an, mai multe echipe puternice din Europa, precum Inter, Milan sau Chelsea, si-au anuntat interesul pentru Pep si e de asteptat sa-i faca oferte in perioadele urmatoare.

Exista insa si posibilitatea ca Josep Guardiola sa ia o pauza. Antrenorul nascut la Santpedor s-a plans de mai multe ori de stresul pe care il are de suportat si ca petrece mult timp departe de familie. Marca a facut chiar o comparatie inedita intre modul in care Guardiola arata in 2008 si cum arata in 2012, din care se observa... lipsa parului.

Lovitura pentru Barcelona: Guardiola pleaca! Iata dintre cine se va alege noul antrenor

Cine vine in locul lui

Era Guardiola a luat sfarsit, iar oficialii catalanilor sunt vazuti in situatia de a cauta un inlocuitor. Si ce inlocuitor va trebui sa fie!

Pe lista intocmita de Sandro Rosell si Andoni Zubizarreta se regasesc urmatorii antrenori: Ernesto Valverde, Laurent Blanc, Marcelo Bielsa, Luis Enrique si Andre Villas-Boas.

Conform mai multor publicatii din Spania, favorit sa devina noul antrenor principal al Barcelonei e argentinianul Marcelo Bielsa, protagonistul unui sezon excelent cu Athletic Bilbao, pe care a calificat-o joi seara in finala Europa League ce va avea loc la Bucuresti pe 9 mai.

Chiar Guardiola, intr-un interviu acordat recent, a avut numai cuvinte de lauda la adresa celui poreclit Nebunul: "E cel mai bun antrenor de pe planeta. Ar face fata cu brio la Barcelona".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Josep Guardiola pleaca Barcelona, #Josep Guardiola demisie Barcelona , #Barcelona