Perechea perfecta pentru FCSB-ul lui Becali

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 31 Martie 2016, ora 21:48
5292 citiri
Perechea perfecta pentru FCSB-ul lui Becali

Revenirea oficiala a lui Mihai "Meme" Stoica intr-o functie oficiala la FCSB, adica SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, clubul patronat de facto, nu si din acte, de Gigi Becali, reface perechea perfecta pentru aceasta echipa, dupa ce antrenorul Laurentiu Reghecampf a revenit la randul sau la Pitesti in iarna.

FCSB, Steaua sau cum vreti sa ii spuneti in momentul de fata, este un paradox. Este echipa care a castigat ultimele trei titluri in Liga 1, dar care nu prea are istorie. Este echipa care atrage cei mai multi spectatori la stadioane, dar care nu mai are galerie. Este echipa despre care se spune ca e singura cu adevarat profesionista si cu bani din Romania, dar a carei baza o reprezinta falimentarea unei asociatii sportive ce a lasat o "gaura" de aproximativ 12 milioane de euro.

Ultimul meci disputat de "ros-albastri", cel de Severin, cu Pandurii, a fost si cel mai controversat din 2016. Deciziile brigazii de arbitri au inflamat spiritele in sanul gorjenilor si nu putini au fost cei au sustinut ca Steaua a fost avantajata de Avram si de colaboratorii sai.

Avem o eliminare presupus eronata in randul Pandurilor, cel putin o eliminare de care au fost iertati stelistii si un gol inscris dintr-un penalti acordat dupa o faza discutabila.

Inainte de a "diseca" fazele respective, merita sa ne uitam putin la reactiile din tabara invingatorilor.

Meme Stoica si Laurentiu Reghecampf au avut discursuri asemanatoare, ceea ce nu e surprinzator intrucat e de notorietate faptul ca cei doi se inteleg foarte bine si ca vad fotbalul in maniere asemanatoare.

Deranjanta, din anumite puncte de vedere, este atitudinea celor doi. Asa cum era normal, ambii au sarit sa isi apere echipa pusa la zid dupa meciul de la Severin, numai ca argumentele lor au fost unele ce pot aduce importante prejudicii de imagine unui club ce are deja o mare problema la acest capitol. In locul unui discurs calm si articulat, Reghecampf si, mai ales, Meme Stoica au ales unul agresiv si arogant, evidentiind pana la exasperare erorile comise impotriva lor si minimalizand impotriva oricarei logici greselile care i-au avantajat.

Ori, intr-un moment atat de sensibil, cand foarte multi dintre microbisti si chiar dintre specialisti au opinii ferme contra clubului tau, sa vii si sa alimentezi acest curent cu reactii care nu doar ca nu isi au locul, dar sunt si departe de adevar pe alocuri, e o tactica sinucigasa.

Daca fotbalul se joaca in primul rand pentru spectatori, nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca echipa campioana a Romaniei, orientata doar catre banii din Liga Campionilor, joaca pe cel mai mare stadion din tara cu doua-trei mii de oameni in tribune.

Revenind la fazele controversate de la Severin, care din cauza reactiilor din tabara stelista au devenit si mai controversate, se impun o serie de precizari.

In primul rand, Steaua a avut penalti in prima repriza la interventia lui Sapunaru asupra lui Popa. Sigur, mijlocasul campioanei a accentuat caderea, dar acolo exista un contact evident. Sa ne amintim cum obtinea penaltiuri Lacatus? Sau cum plonjeaza Cristiano Ronaldo? Sunt "trucuri" pe care fotbalistii le utilizeaza. Iar o gafa similara a facut Sapunaru si in finalul amicalului cu Spania, atunci cand de asemenea a scapat basma curata.

Eliminarea lui Mrzljak, cea atat de contestata de gorjeni si de unii dintre fostii arbitri, pleaca de la un hent comis de Popa, care imediat a fost tinut din spate de jucatorul Pandurilor, acesta vazand apoi al doilea galben. Discutia este acum de ce nu s-a fluierat hent la Popa, caz in care nu se mai ajungea la acel fault.

In primul rand, balonul a fost sutat de Mrzljak de la o distanta foarte mica, in jur de doi metri, caz in care ar trebui sa iasa din discutie factorul intentie. Daca se considera insa ca si neintentionat Popa si creat un avantaj jucand balonul cu mana, ceea ce e corect, ajungem la penaltiul din final. Atunci, Hora a lovit balonul cu mana in propriul careu, iar "centralul" Avram a aratat punctul cu var dupa interventia aditionalului.

S-a spus ca nu se impunea penalti pentru ca atacantul celor de la Pandurii nu a intentionat sa loveasca mingea cu mana. Dar nu la fel e si in cazul Popa? Nu este cumva o contradictie? Daca la faza eliminarii jocul trebuia oprit pentru hent, urmand aceeasi logica, de ce nu este corect penaltiul din final? Hora n-o fi intentionat sa joace balonul cu mana, dar a facut-o si si-a creat un avantaj, oprind mingea care, daca trecea de el, se indrepta spre stelistul Pintilii.

Iar daca pentru hent se acorda cartonasul galben, pe care Hora nu l-a primit, atacantul Pandurilor ar fi ajuns la doua avertismente si, implicit, eliminare. Apoi, sa nu uitam de reactia de-a dreptul halucinanta a lui Sapunaru, care si-a aruncat tricoul si s-a certat cu cei de pe banca Stelei, gesturi care n-au ce cauta in fotbal si pentru care se impunea rosu direct.

Sigur ca Marius Avram a gresit, pe alocuri destul de grav, insa ideea ca a avantajat echipa lui Reghe si Meme este exagerata. Steaua n-a beneficiat de un penalti clar si de cel putin doua eliminari in tabara adversa. La randul ei, campioana a fost iertata de o eliminare la Enache si a beneficiat de trimiterea la cabine eronata a lui Mrzljak.

Sunt erori grave, da, insa pe undeva ele se compenseaza si e foarte greu de spus ca rezultatul final ar fi fost altul.

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Steaua Pandurii scandal arbitraj, #Steaua Pandurii rezultat, #Meme Stoica Reghecampf Steaua , #Gigi Becali