LPF a anuntat echipa ideala a sezonului regulat din Liga 1

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 22:00
3417 citiri
LPF a anuntat echipa ideala a sezonului regulat din Liga 1
Foto: lpf.ro

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat echipa ideala a sezonului regulat din Liga 1.

Iata echipa aleasa de LPF si explicatiile aparute pe site-ul oficial al forului:

PORTAR

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 25 de ani / 26 jocuri) - S-a integrat rapid in echipa si a intrat in inimile fanilor olteni. Remarcabil jocul foarte bun de picior, el fiind si singurul portar cu gol si pasa decisiva inacest sezon.

FUNDASI

Romario Benzar (FCSB / 26 de ani / 21 jocuri) - A trecut cu bine peste problemele medicale din stagiunea precedenta si a revenit la forma aratata in perioada cand imbraca tricoul Viitorului. Urcarile sale in atac si pasele oferite colegilor au produs multe dintre fazele ofensive izbutite de ros-albastri.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 de ani / 23 jocuri) - Prezenta brazilianului in centrul defensivei clujenilor a dat siguranta echipei. Nu intamplator, CFR a avut pentru al doilea an la rand cea mai buna aparare la finalul sezonului regulat.

Mike Cestor (Astra / 26 de ani / 19 jocuri) - Un fundas central impunator, care s-a remarcat prin plasamentul foarte bun. A fost stalpul apararii Astrei, a doua cea mai buna din campionat.

Mario Camora (CFR Cluj / 32 de ani / 23 jocuri) - Mario reprezinta o parte importanta din istoria CFR-ului. A prins titular in cel mai bun sezon izbutit de o grupare romaneasca in grupele UCL, a trecut alaturi de clujeni prin perioada grea financiara, a condus echipa spre titlul din editia 2017-2018, iar in editia curenta a reusit sase pase decisive.

MIJLOCASI

Ibrahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / 24 jocuri) - Prestatiile sale au deschis drumul covasnenilor spre play-off. A marcat 10 goluri, a oferit cinci pase decisive si a prins cele mai multe prezente in echipa etapei dintre toti fotbalistii cu minute din editia curenta (99).

Alexandru Cicaldau (U Craiova / 21 de ani / 25 jocuri) - Adus in vara anului trecut de la Viitorul, a intrat direct in primul unsprezece si a ramas om de baza in sistemul gandit de Devis Mangia. Formeaza un cuplu excelent la centrul terenului cu experimentatul Alexandru Mateiu - doua goluri, patru pase decisive si doua penalty-uri obtinute.

Florin Tanase (FCSB / 24 de ani / 24 jocuri) - Cu opt goluri, cinci pase decisive si patru penalty-uri obtinute, decarul bucurestenilor este jucatorul care a produs cele mai multe goluri pentru echipa cu cea mai buna ofensiva din sezonul regulat. De apreciat si dispozitia pentru efort aratata meci de meci.

ATACANTI

Ianis Hagi (Viitorul / 20 de ani / 24 jocuri) - Calitati incontestabile de lider! A marcat de sapte ori, a oferit patru pase decisive, a scos doua penalty-uri si a prins de cinci ori echipa etapei! Si-a condus colegii spre al patrulea play-off din istorie.

George Tucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 23 jocuri) - Trece prin cea ma buna perioada din cariera. Dupa ce a castigat titlul de golgheter la finele editiei precedente, conduce si in acest sezon clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 1 Betano, cu 16 reusite.

Alexandru Mitrita (U Craiova / 24 de ani / 18 jocuri) - Liderul din teren al oltenilor a strans cifre formidabile: 13 goluri, trei pase decisive si sapte prezente in echipa etapei. Evolutiile din tricoul alb-albastrilor i-au adus in pauza de iarna un transfer spectaculos, devenind cel mai scump jucator vandut din istoria Universitatii Craiova.

ANTRENORUL SEZONULUI REGULAT

Constantin Enache (Astra / 45 de ani, FOTO) - Instalat pe banca giurgiuvenilor in toamna, a reusit un parcurs remarcabil, incheind sezonul regulat cu o serie fantastica de 10 meciuri consecutive fara infrangere! In plus, si-a pus din plin amprenta pe evolutiile mai multor jucatori din lot precum Butean, Begue sau Alibec.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#echipa sezonului Liga 1 , #stiri Liga I