Un fost jucător al echipei, favorit să preia Liverpool după plecarea lui Klopp

Luni, 19 Februarie 2024, ora 14:20
2139 citiri
Un fost jucător al echipei, favorit să preia Liverpool după plecarea lui Klopp
Xabi Alonso FOTO facebook

Clubul FC Liverpool doreşte să-l angajeze în postul de antrenor pe Xabi Alonso, la finalul acestui sezon, după despărţirea de Juergen Klopp, anunţă portalul Football Insider, care citează "surse bine plasate", informează agenţia DPA.

Alături de Xabi Alonso, care pregăteşte în prezent echipa Bayer Levekusen, conducătorii clubului Liverpool vor să-l angajeze şi pe Simon Rolfes, actualul director sportiv al liderului campionatului Germaniei şi unul dintre artizanii succesului "farmaciştilor". Acesta ar urma să-l înlocuiască pe Joerg Schmadtke, care a plecat de la gruparea de pe Anfield la finele lunii ianuarie.

Bayer Leverkusen domină actuala ediţie din Bundesliga sub comanda lui Xabi Alonso, având un avans de opt puncte faţă de campioana en titre, Bayern Munchen, şi a reuşit o serie de 32 de meciuri fără înfrângere în toate competiţiile de la debutul sezonului.

Elevii lui Xabi Alonso sunt calificaţi, de asemenea, în semifinalele Cupei Germaniei, precum şi în optimile de finală ale competiţiei Europa League.

Echipa din Leverkusen a trecut printr-o adevărată revoluţie de la sosirea fostului internaţional spaniol, în toamna anului 2022, când Bayer se afla pe penultimul loc în clasament.

Alonso a jucat pentru FC Liverpool între 2004 şi 2009, câştigând Liga Campionilor alături de "cormorani" în 2005. Campion mondial (2010) şi dublu campion european (2008, 2012) cu selecţionata Spaniei, ca jucător, el a cucerit trofeul Champions League şi cu Real Madrid, în 2014.

Contractul său cu Leverkusen expiră în 2026, dar este considerat un candidat de top pentru succesiunea lui Juergen Klopp la Liverpool, după ce tehnicianul german şi-a anunţat luna trecută plecarea de pe Anfield la finalul sezonului, după aproape nouă ani în funcţie.

Considerat unul dintre cei mai interesanţi tineri antrenori ai momentului, Xabi Alonso (42 de ani) se mai află în vizorul lui Real Madrid, club care i-a prelungit recent contractul lui Carlos Ancelotti până în 2026, dar şi al formaţiei Bayern Munchen, rivala lui Leverkusen din Bundesliga, unde antrenorul Thomas Tuchel se află sub o mare presiune după rezultatele negative din ultima perioadă.

Ce a spus Klopp despre olandezul care îl va înlocui la Liverpool
Ce a spus Klopp despre olandezul care îl va înlocui la Liverpool
Jurgen Klopp va pleca de la Liverpool în acaestă vară iar negocierile sunt foarte avansate cu Arne Slot, tehnicianul lui Feyenoord. Jurgen Klopp a vorbit despre acest subiect, mai ales că îl...
Anunțul surprinzător făcut de vedeta lui Liverpool. E supărat pe coechipieri după ultimul eșec
Anunțul surprinzător făcut de vedeta lui Liverpool. E supărat pe coechipieri după ultimul eșec
Toată lumea trebuie să se uite în oglindă, a declarat căpitanul echipei Liverpool, Virgil Van Dijk, care le-a comunicat coechipierilor săi că trebuie să se schimbe dacă vor să câștige...
#liverpool, #Xabi Alonso, #numire, #antrenor, #anglia, #klopp, #plecare , #stiri fotbal