Dragnea da vina pe straini pentru inflatie: Au zis hai sa crestem preturile, daca au crescut salariile, cea mai mare parte sa o luam noi

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 23:35
15596 citiri
Dragnea da vina pe straini pentru inflatie: Au zis hai sa crestem preturile, daca au crescut salariile, cea mai mare parte sa o luam noi

Liviu Dragnea sustine ca politicile guvernelor PSD-ALDE din ultimul an si jumatate nu ar avea nicio legatura cu cresterea inflatiei, ci ca de vina ar fi companiile cu capital strain care, "cand au vazut ca veniturile romanilor cresc, au majorat preturile".

Presedintele Camerei Deputatilor spune ca, "sub nicio forma", inflatia majorata nu vine din politicile de crestere a salariilor implementate de PSD, ci da vina pe importatori, care au zis "hai sa crestem si noi preturile, daca Guvernul a crescut salariile, cea mai mare parte hai sa o luam noi".

Dragnea a atacat din nou BNR pentru politica de tintire a inflatiei. El a venit cu precizari legate de "modul in care nu colaboreaza BNR cu Guvernul".

"Legat de modul in care nu colaboreaza BNR cu Guvernul, BNR e proprietatea Romaniei, trebuie sa lucreze in beneficiul Romaniei, ar trebui sa lucreze pentru diminuarea inflatiei, nu sa ascultam mereu cum oameni de la BNR fac tot felul de previziuni publice care produc deservicii Romaniei.

E vorba de un mesaj din partea BNR, poate sa produca deservicii serioase Romaniei, nu ia nicio masura BNR? Inseamna ca isi asuma declaratia. Sub nicio forma, inflatia nu provine din politicile de crestere a salariilor. (...) Incerc sa inteleg, prea seamana, prea sunt coordonate unele actiuni de la BNR, unele declaratii ale presedintelui, ale Opozitiei, stiri false... Poate cineva unde e nervos ca Romania chiar incepe sa-si foloseasca potentialul propriu in propriul interes", a sustinut Dragnea, joi seara, la Antena3.

Liderul PSD a adaugat ca majorarea inflatiei la 5% luna trecuta a fost provocata si de liberalizarea preturilor la energie, "ceruta de FMI si UE", "de unele politici de cartel, facute de unii operatori economici cu capital strain" sau de "cresterea barilului de petrol cu 33%".

Acesta nu se opreste aici si vine si cu interpretari ale datelor statistice.

"Se mai spune o minciuna, ca inflatia a mancat cresterea salariilor. La INS au un grup foarte profesionist la comunicare, prima oara ai impresia ca e o stire negativa. Fata de anul trecut, castigul a crescut cu 11,2%. Daca dam la o parte inflatia de 5%, ramane o crestere reala calculata de peste 6%. Daca toate institutiile actionau cum trebuie, nu mai aparea aceasta inflatie si romanii beneficiau de toata cresterea salariilor", a explicat Dragnea datele publicate de Institutul National de Statistica.

Salariatii de la Statistica s-au revoltat si acuza atat Guvernul, cat si Opozitia: Realitatea este cea din cifrele INS

Intr-un alt exemplu a carui morala e ca "nu suntem singuri in lume si nimeni nu te iubeste", seful PSD spune ca, decat sa ajunga la straini subventiile pentru porci, prefera sa faca maternitati cu acei bani.

"Exemplu ca nu suntem singuri in lume si nimeni nu te iubeste, fiecare se gandeste numai la el. Anul trecut incepusem demersurile sa intervenim la carnea de porc. Trebuie sa investim, orice tara cand are un asemenea deficit comercial investeste acolo. Am anuntat o subventie de 25 de euro. Imediat, din cei care livreaza purcei in Romania, au si anuntat pe cumparatorii din Romania ca vor creste pretul cu 25 de euro.

Am zis atunci de ce sa adoptam masura asta, sa mearga banii dincolo? Nu mai bine investim in maternitati? Razboiul e foarte dur si sunt foarte bucuros cand vad ca romani cu functii importante sprijina aceste actiuni impotriva a ceea ce se intampla bine in Romania", si-a incheiat Dragnea, intr-o nota ironica, expunerea.

Citeste si Economia Romaniei, incotro? Marile vulnerabilitati si cum vor fi afectati romanii in perioada urmatoare

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...