Peste 62.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. În ce domenii sunt cele mai multe oferte de angajare

Miercuri, 13 Decembrie 2023, ora 15:55
4036 citiri
Peste 62.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. În ce domenii sunt cele mai multe oferte de angajare
Angajați la birou FOTO Pexels

Peste 62.400 de locuri de muncă vacante sunt disponibile la nivel naţional, iar angajatorii din Spaţiul Economic European oferă 120 de posturi, prin intermediului reţelei Eures România, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit sursei citate, dintre cele 62.406 locuri de muncă disponibile în România, cele mai multe sunt oferite pentru: agent de securitate (4.709), ambalator manual (3.392), manipulant mărfuri (3.325), lucrător comercial (2.796), curier (2.786), muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.471), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.305), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.576), ajutor bucătar (1.524), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.417).

Din totalul înregistrat, 2.103 de posturi vacante sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/ referent/ economist în economie generală; referent de specialitate financiar-contabilitate; administrator cont etc.), 9.933 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; casier; agent servicii client; operator introducere,validare şi prelucrare date; vânzător etc), 11.527 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; ajutor bucătar; sudor; lăcătuş mecanic; confecţioner asamblor articole din textile etc.) şi 38.843 locuri de muncă pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; curier; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor etc).

Pe de altă parte, lucrătorii români pot alege dintre cele 120 locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European, prin Eures România.

Pe lista ţărilor care pun la dispoziţie posturi sunt: Letonia (30 locuri de muncă pentru sudor), Germania (28 de locuri pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producţie; tehnician service; mecatronist; lucrători în producţie - procesare produse din carne; tehnician electronist), Malta (20 de locuri pentru şofer taxi), Polonia (19 locuri pentru: asistent conducere birou; montator construcţii; director vânzări), Italia (15 locuri pentru asistent medical), Austria (5 locuri pentru tehnician producţie), Olanda (două locuri pentru: electrician şi instalator) şi Belgia (un loc de muncă pentru tehnician dentar).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele de pe site-ul ANOFM, secţiunea Eures, iar cei care caută un post la nivel naţional se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe aceeaşi pagină de Internet.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#locuri de munca Romania, #locuri de munca vacante, #ANOFM locuri munca disponibile , #locuri de munca