Ziare.com

Specialistii romani se pot bucura. Granitele Germaniei devin mai accesibile

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 16:52

   

Specialistii romani se pot bucura. Granitele Germaniei devin mai accesibile
Daca doriti sa lucrati in Germania, grabiti-va! Barierele pentru cei care doresc sa lucreze in aceasta tara s-ar putea sa devina amintire. Este vorba despre o noua initiativa legislativa a Ministerului Muncii.

In prezent, Ministerul Muncii german stabileste o lista cu tipurile de ocupatii in care forta de munca locala are prioritate in detrimentul profesionistilor de peste granita. Ministrul Muncii german, Ursula von der Layen, este categorica si a declarat pentru presa germana ca un asemenea act normativ se impune pentru ca profesionistii bine pregatiti din afara granitelor tarii sa nu mai fie discriminati, analizeaza Deutsche Welle.

Procedura actuala permite angajatorilor sa contracteze muncitori straini numai daca pentru posturile neocupate nu exista doritori germani. Lipsa de candidati nemti este autentificata printr-un document trimis catre birourile Fortelor de Munca, dupa o verificare prealabila. Aceasta este procedura in acest moment, iar firmele s-au declarat in repetate randuri nemultumite de aceste prevederi.

Cine intra in lista pozitiva?

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit Ministerului Muncii din Germania, este necesar ca astfel de controale sa nu mai fie efectuate in cazul unor meserii din domenii precum: inginerie electrica, inginerie mecanica si auto, medicina. Toate aceste domenii vor fi plasate intr-o asa-numita "lista pozitiva", care va inlesni procedurile pentru doritorii unui loc de munca in Germania, proveniti din afara granitelor tarii.

In aceasta luna, ministrul von der Layen va prezenta propunerea sa in cadrul coalitiei de guvernare. Daca actul sau normativ va avea un aviz favorabil, procedurile vor intra in vigoare incepand cu primul trimestru al anului viitor.

Initiativa ministrului Muncii reprezinta si un semnal pentru politicienii care se opun unei astfel de masuri. Ursula von der Layen a transmis foarte clar coalitiei ca nu trebuie subestimata lipsa acuta de specialisti pe care piata germana a fortei de munca o resimte din plin.

"Lipsa specialistilor calificati cauzeaza pierderi imense in anumite domenii industriale, unde firme mari, pur si simplu, nu pot functiona din aceasta pricina. Implicit si numarul de someri este in crestere pe anumite domenii de activitate", declara ministrul muncii. Din cauza acestui neajuns exista riscul ca multe firme sa-si relocheze capacitatile de productie in afara granitelor Germaniei.

O miscare in directia cea buna

Pana in prezent, ministrul Muncii are sustinerea deplina a Camerei de Comert si Industrie din Germania. Presedintele acestui for, Hans Heinrich Driftman, a declarat ca propunerea ministrului Muncii este binevenita si reprezinta directia corecta care trebuie urmata de-acum inainte. El sustine, deasemenea, ca firmele germane, actualmente, sunt reticente la angajarea muncitorilor straini din cauza procedurilor birocratice extrem de stufoase.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3199 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

GERMANIA ESTE GERMANIA !!!!!

MULTI VOR SALARIUL DIN GERMANIA,DAR NU SI MUNCA !!!!!

 

INCERACA SI GERMANIA SA COPIE SUA

De abia acum inceraca Germania sa mai deschida "PUTIN" granita la ceva specialisti,putin cam tirziu.SUA a dus politica asta de cind este tara independenta.Citeam un articol publicat in SUA in care descria comportamentul unor specialisti straini emigrati in SUA,era un inginer in fizica nucleara care la el in tara poate lucra in cel mai bun caz la o centrala nucleara,dar ajuns in SUA a reusit cu timpul sa lucreze pentru guvern, la niste proiecte militare secrete si spuneau ca este un geniu, findca in SUA avea tot cei trebuia pentru cercetari inclusiv experienta a mii de fizicieni care lucra la acelas program.Uite asa de la un catelus de inginer a ajuns sa dea tot ce putea din el,bine inteles cu un salariu de peste 250.000$ pe an.Nu pot sa zic ca persoana respectiva ar fi dar acelas randament in Germania,finca nu au puterea industriala si thenologiaca ale SUA, dar tot ar fi avut si Germani de profitat dupa el.E bine ca Germania sa-si schimbe cu adevarat politica de emigrare daca are pretentia sa ajunga thenologic (poate nu SUA)Japonia,Anglia.

 

sa comparam anglia cu germania?

...never!...germania este de departe superioara marii britanii IN CE PRIVESTE TEHNOLOGIA....SA NU MAI VB DE NIVELUL DE CIVILIZATIE...se pare d-le(d-na) ca nu prea cunoasteti realitatile statelor respective...
cu scuzele de rigoare...TREBUIE SA VA MAI INFORMATI!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor