Lucian Bute poate ramane fara adversari!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 23:13
6310 citiri
Lucian Bute poate ramane fara adversari!

Lucian Bute, campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie, este in pericol sa ramana fara adversari cu nume!

Bute, acuzat destul de vehement de critici pentru faptul ca s-a batut numai cu anonimi sau cu fosti campioni iesiti de mult din forma, urmeaza sa se lupte la sfarsitul lunii mai cu britanicul Carl Froch.

Toti specialistii s-au pus de acord si au decretat meciul de la Nottingham ca fiind "lupta vietii" pentru Bute.

Problema sportivului nascut la Pechea este insa alta - in cazul in care il va invinge pe Froch, va fi aproape imposibil sa isi gaseasca un nou adversar de calitate!

Ward zice "pas"

Bomba a aruncat-o Larry Army, managerul pugilistului Edwin Rodriguez. Acesta sustine ca Andre Ward, campionul absolut al categoriei supermijlocie, este extrem de tentat sa ia in greutate si sa urce la semigrea!

De altfel, lui i-a si fost retras titlul mondial WBC, oficialii acuzandu-l mai mult sau mai putin direct de faptul ca nu si-a programat nici un meci dupa victoria din SuperSix.

Ar ramane fratii Dirrell, insa acestia, desi sunt promovati intens peste Ocean, nu au inca anvergura marilor campioni. Mai mult, Anthony a suferit un accident de motocicleta si va sta cel putin jumatate de an in afara ringului.

Ceilalti "grei" ai categoriei sufera si ei teribil.

Arthur Abraham nu isi revine dupa ce a fost batut de Andre Ward in SuperSix si penduleaza inca intre categoriile mijlocie si supermijlocie.

Danezul Kessler a ajuns si el pe o panta descendenta a carierei. A fost invins de Ward in SuperSix, l-a batut apoi pe Froch in cadrul aceluiasi turneu, insa a suferit o accidentare care l-a fortat sa se retraga temporar.

Revenirea in ring nu a fost una prea reusita. Dupa un an de pauza l-a invins pe anonimul Mehdi Bouadla in singurul lui meci din 2011. In mai 2012 trebuia sa se bata cu neamtul Robert Stieglitz pentru centura WBO, insa a dat inapoi din cauza unei accidentari. S-a refacut insa aproape miraculos, dar partida cu centura pe masa a cazut, asa ca si-a ales un adversar accesibil, pe Allan Green.

Atat Abraham, cat si Kesseler, l-ar prefera ca adversar pe Stieglitz, campionul unei versiuni mult mai slabe decat cele 3 consacrate - WBA, WBC si IBF.

Iata cum Bute a ajuns sa nu aiba cu cine se lupa la cea mai antrenanta categorie de greutate a boxului profesionist!

Urca in greutate?

Solutia pentru impasul care se prefigureaza este una singura, urcatul in greutate.

Bute poate sa mai stea o perioada la supermijlocie, aparandu-si titlul WBC si chiar cucerind altele pe fondul lipsei adversarilor tari, insa canadienii il vor la semigrea.

Acolo il asteapta rivalul local, Jean Pascal, campionii Chad Dawson si Tavoris Cloud si s-ar putea intalni chiar cu Andre Ward, daca este sa dam crezare zvonurilor.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#adversari lucian bute, #Lucian Bute campion IBF, #Bute adversari box , #Campion Mondial IBF