Avancronica luptei dintre Lucian Bute si Glen Johnson

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 16:13
2635 citiri
Avancronica luptei dintre Lucian Bute si Glen Johnson

Lucian Bute isi va pune in joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a noua oara, duminica dimineata, la Quebec, impotriva veteranului jamaican Glen Johnson.

Favorit clar la pariuri, pugilistul roman nu va avea insa o misiune usoara, chiar daca adversarul sau se afla pe final de cariera.

In varsta de 42 de ani, Glen Johnson are in spate multe lupte importante si chiar victime celebre, precum Roy Jones Jr. Anul acesta, jamaicanul a boxat contra guralivului englez Carl Froch, in fata caruia a pierdut dupa 12 runde, la puncte.

A detinut in cariera sa mai multe titluri la diferite categorii si lupta cu Bute reprezinta pentru el sansa de a-si incheia pe cai mari cariera.

Bute nu va avea, astfel, o viata usoara impotriva jamaicanului, dar ramane favorit, pentru ca e mai tanar, mai in forma si va boxa in fata unui public care il iubeste si-l va sustine frenetic pe toata durata luptei.

Au trecut fara probleme de cantar

Ambii sportivi au trecut fara probleme sambata dimineata de cantarul oficial.

Galateanul nostru a oprit cantarul la 75,843 kilograme, in timp ce adversarul sau a fost putin mai usor, cantarind 75,432 de kilograme. Limita maxima a categoriei supermijlocie e de 76,203 kilograme.

Bute a trecut proba cantarului si se va bate cu Johnson (Video)

Declaratii curajoase

Asa cum ne-a obisnuit, Bute n-a avut declaratii acide la adresa adversarului sau, insa nu acelasi lucru se poate spune si de Johnson, care l-a acuzat pe boxerul nostru ca ar fi ajutat de arbitri.

"Suntem prieteni de mult timp si vom ramane la fel si de duminica. Un lucru e sigur, in ring vom uita de aceasta prietenie. Viteza mea este cea care va face diferenta. Ne-am antrenat impreuna in 2009, dar de atunci mi-am imbunatatit stilul. Johnson va fi surprins" - Lucian Bute.

"Lucian are multe calitati, asta e sigur, dar are si multe slabiciuni. Nu vi le voi spune care sunt pentru ca i le veti dezvalui. Nu ma gandesc la posibilitatea de a ma retrage, deoarece voi fi campion mondial. Fie ca va fi prin knock-out, fie ca va fi prin decizie unanima, voi castiga. Stim insa ca lumea il vrea pe Bute invingator, doreste sa vada o confruntare intre el si castigatorul SuperSix. Aduceti-va aminte ce s-a intamplat la partida lui Bute cu Andrade. Lucian ar fi trebuit sa piarda, dar o decizie controversata a arbitrului de ring" - Glen Johnson.

Bute vs. Johnson - Duelul declaratiilor

68 de lupte are Johnson la profesionisti, dintre care 51 castigate, doua terminate la egalitate si 15 pierdute.

In ceea ce-l priveste pe Bute, acesta are 29 de meciuri la profesionisti, toate castigate, 24 dintre ele prin KO.

Lupta dintre Lucian Bute si Glen Johnson va incepe duminica dimineata, in jurul orei 05:00, si va fi transmisa in direct de site-ul Ziare.com.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#avancronica Bute Glen Johnson, #lupta Bute Glen Johnson , #stiri Lucian Bute