Orban: Traseul autostrazii Bucuresti - Ploiesti nu poate fi modificat

Joi, 27 Martie 2008, ora 17:46
2042 citiri
Orban: Traseul autostrazii Bucuresti - Ploiesti nu poate fi modificat

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca traseul autostrazii Bucuresti - Ploiesti nu poate fi deviat, chiar daca lucrarile de expropiere sunt in intarziere, din cauza unor paduri aflate in patrimoniul de stat, relateaza NewsIn.

Potrivit unor relatari din presa, construirea autostrazii Bucuresti - Ploiesti a fost oprita in zona Moara Vlasiei, deoarece aceasta ar presupune defrisarea unei paduri, devenite situl Natura 2000. Defrisarea acestei zone se poate face doar cu acordul Ministerului Mediului. Lucrarile la autostrada au fost oprite in urma cu doua luni.

"Sunt putin intarziate lucrarile de expropiere pentru ca au fost trecute doua paduri in situl national (Natura 2000 - n.r.). Nu sunt suprafete mari si momentan suntem in discutii, iar in acest timp incercam sa asiguram culoarul de lucru. Nu conteaza cand se vor finaliza discutiile, important este ca se va da drumul la lucrari, pentru ca traseul autostrazii nu poate fi deviat", a declarat ministrul Orban.

Studiul de fezabilitate al tronsonului de autostrada Bucuresti-Ploiesti arata ca investitia necesara pentru acest proiect este de 238 milioane euro, suma aproximativ egala cu cea solicitata de constructori in urma majorarii pretului initial, arata firma care a realizat studiul, Search Corporation.

Lungimea totala a sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi de 61,8 km. Tronsonul a fost impartit pe doua portiuni, respectiv Bucuresti- Moara Vlasiei(19,5 Km) si Moara Vlasiei-Ploiesti (41 km), lucrarile fiind executate de consortiile Pizzarotti &Tirrena si, respectiv, consortiul Euroconstruct format din firmele PA&CO International, Euroconstruct Trading 98, UMB Spedition si Comaxa.

Euroconstruct Trading 98 SRL va construi portiunea situata intre kilometrii 19,5 si 31,6, firma PA&CO International intre kilometrii 31,6 si 42,6, iar compania UMB Spedition intre kilometri 42,6 si 62.

Autostrada Bucuresti - Brasov va fi corelata cu autostrada Brasov - Cluj - Bors si va asigura o legatura directa intre Romania, centrul si vestul Europei.

Traseul autostrazii incepe din sectorul 2 al municipiului Bucuresti si continua pe teritoriul judetelor Ilfov si Prahova.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#Ludovic Orban, #autostrada, #proprietate, #padure , #ministrul Transporturilor