O ucraineancă a luat medalie pentru România la Europeanul de lupte. Finală pierdută cu o conațională

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 20:50
1971 citiri
O ucraineancă a luat medalie pentru România la Europeanul de lupte. Finală pierdută cu o conațională
Kateryna Zelenykh

Sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zelenykh a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, în cadrul cat. 65 kg, după ce a fost învinsă de ucraineanca Irina Koliadenko în finala desfăşurată în Sala Polivalentă.

Zelenykh, la prima sa competiţie majoră de la obţinerea cetăţeniei române, trecuse, joi, de bulgăroaica Taibe Iusein în preliminarii, în sferturi a învins-o pe Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (R. Moldova).

Koliadenko, medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut, obţine al doilea titlu european consecutiv.

Kateryna Zelenykh (23 ani) are în palmares o medalie de bronz la Mondialele U23 din 2022, pentru Ucraina, şi una de argint în 2021.

Tot vineri, Alexandra Nicoleta Anghel o va înfrunta pe turcoaica Nesrin Baş în finala cat. 72 kg.

Anghel, campioana europeană en titre, a învins-o, joi, în preliminarii, pe bulgăroaica Iuliana Vasileva Ianeva, în sferturi a trecut de israelianca Ilana Kratysh, iar în semifinale a dispus de ucraineanca Anastasia Alpieeva.

România are până acum o medalie de aur, câştigată joi de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), una de argint, câştigată de Kateryna Zelenykh, la cat. 65 kg, şi două de bronz, obţinute de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
#lupte, #medalie, #Romania, #Ucraina, #Campionatul European , #stiri din sport