O ucraineancă a luat medalie pentru România la Europeanul de lupte. Finală pierdută cu o conațională

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 20:50
1971 citiri
O ucraineancă a luat medalie pentru România la Europeanul de lupte. Finală pierdută cu o conațională
Kateryna Zelenykh

Sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zelenykh a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, în cadrul cat. 65 kg, după ce a fost învinsă de ucraineanca Irina Koliadenko în finala desfăşurată în Sala Polivalentă.

Zelenykh, la prima sa competiţie majoră de la obţinerea cetăţeniei române, trecuse, joi, de bulgăroaica Taibe Iusein în preliminarii, în sferturi a învins-o pe Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (R. Moldova).

Koliadenko, medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut, obţine al doilea titlu european consecutiv.

Kateryna Zelenykh (23 ani) are în palmares o medalie de bronz la Mondialele U23 din 2022, pentru Ucraina, şi una de argint în 2021.

Tot vineri, Alexandra Nicoleta Anghel o va înfrunta pe turcoaica Nesrin Baş în finala cat. 72 kg.

Anghel, campioana europeană en titre, a învins-o, joi, în preliminarii, pe bulgăroaica Iuliana Vasileva Ianeva, în sferturi a trecut de israelianca Ilana Kratysh, iar în semifinale a dispus de ucraineanca Anastasia Alpieeva.

România are până acum o medalie de aur, câştigată joi de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), una de argint, câştigată de Kateryna Zelenykh, la cat. 65 kg, şi două de bronz, obţinute de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

Quarterly Report - Editia 4

O ucraineancă a luptat pentru România la Europene. Ce medalie a obținut
O ucraineancă a luptat pentru România la Europene. Ce medalie a obținut
Sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zelenykh a câştigat medalia de bronz la cat. 65 kg, vineri, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Baku (Azerbaidjan), după ce a...
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Marea Neagră e plină de mine gata să explodeze, e bruiată permanent de ruși, navigația a devenit mai periculoasă ca oricând iar coasta nordică se află sub asaltul trupelor ruse. Care sunt...
#lupte, #medalie, #Romania, #Ucraina, #Campionatul European , #stiri din sport