Ce ne-a învățat marea criză economică din perioada interbelică. Lecțiile care sunt de folos și astăzi

Joi, 01 Septembrie 2022, ora 00:27
37022 citiri
Ce ne-a învățat marea criză economică din perioada interbelică. Lecțiile care sunt de folos și astăzi
Marea Criză Economică a avut loc în intervalul 1929-1939 FOTO Unsplash

Cei care au trecut prin marea criză economică au fost nevoiți să facă mai mult decât să economisească și să reducă din cheltuieli.

Deși temerile privind o recesiune economică de amploare s-au mai atenuat puțin, situația economică este în continuare departe de a fi stabilă la nivel global.

Deși nu ne apropiem de criza economică globală din timpul Marii Depresiuni, nu există nicio îndoială că ne îndreptăm către vremuri tulburi. Tocmai din acest motiv este un moment bun să ne amintim câteva lecții de bază învățate în urma marii crize economice, care se aplică și astăzi și sunt foarte utile, potrivit lifehacker.com.

Toată lumea știe elementele de bază, ca de exemplu evitarea acumulării datoriilor și existența unor economii pentru zile mai rele, dar cei care s-au confruntat cu un colaps financiar la nivel mondial au câteva sfaturi mai puțin obișnuite.

Fii pregătit să te muți, poate să devină necesar

Pe măsură ce economia s-a prăbușit în anii 1930, o secetă a afectat Vestul Mijlociu, rezultând ceea ce este cunoscut sub numele de ”Dust Bowl” (n.r. - perioadă cu furtuni puternice de nisip). Fermierii au ajuns rapid să nu mai aibă din ce să trăiască, determinând una dintre cele mai mari schimbări ale populației din istoria Americii. Oamenii disperați au împachetat și au fugit, căutând de lucru.

Situația este diferită astăzi, munca la distanță fiind deja comună, dar asta nu înseamnă că ar trebui să rămâneți neapărat acolo unde sunteți. Dacă vă mutați într-un loc unde costul vieții este mai mic, acest lucru se va reflecta asupra veniturilor. Este adevărat că, în continuare, zonele metropolitane oferă mai multe oportunități de angajare. Descoperirea unui echilibru între costul traiului și posibilitățile economice și profesionale reprezintă o provocare.

Fii atent la fiecare bănuț

Acesta a fost o lecție a marii crize economice: chiar și o sumă mică pusă de-o parte poate face diferența într-o criză. Și astăzi rezervele sunt mai importante decât ne dăm seama. Există instrumente bancare prin care fiecare rest rezultat din diferite achiziții poate fi investit automat.

Învață să gătești

Unor oameni pur și simplu nu le place să gătească, însă acest obicei reduce considerabil sumele alocate lunar pentru alimente. Nu numai că mesele vor fi mai sănătoase pentru că știți exact din ce a fost preparată mâncarea, dar veți descoperi că puteți face multe preparate cu câteva ingrediente, ce vor asigura hrana mai multe zile. De asemenea, la fiecare masă rămân resturi pe care le puteți folosi ulterior ca să gătiți noi preparate în loc să le aruncați.

Repară în loc să înlocuiești

Cei mai mulți dintre noi au trăit într-o perioadă în care, dacă ceva se strică, este pur și simplu înlocuit. Există, într-adevăr, lucruri care nu mai pot fi reparate, dar nu este o regulă general valabilă. Hainele pot fi cusute, încălțămintea și mobilierul și anumite electrocasnice pot fi reparate, iar lista poate continua. Aproape întotdeauna este mai ieftin să repari decât să înlocuiești.

Redu cheltuielile de câte ori e posibil

Energie electrică, apă, gaz. Utilitățile costă foarte mult, mai ales de când prețurile s-au majorat, dar puțini oameni încearcă cu adevărat să reducă cheltuielile. Puteți seta termostatul la o temperatură mai scăzută iarna dacă vă îmbrăcați mai gros în casă, puteți opri apa cât vă spălați pe dinți, puteți să stingeți luminile din camerele în care nu stați, opriți televizorul dacă nu vă uitați, ci e doar zgomot de fundal, toate acestea pot face diferența la sfârșitul lunii.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Marea Criza Economica, #marea depresiune din anii 30, #lectii , #criza economica mondiala