Scandalul de dopaj o darama pe Sharapova: A ajuns in cel mai slab punct din ultimii 5 ani

Sambata, 19 Martie 2016, ora 12:03
5159 citiri
Scandalul de dopaj o darama pe Sharapova: A ajuns in cel mai slab punct din ultimii 5 ani
Foto: fedcup.com

Rusoaica Maria Sharapova sufera din plin dupa ce a fost prinsa dopata la editia din acest an a turneului de la Australian Open, motiv pentru care a fost suspendata pe termen nelimitat pana la finalizarea anchetei Federatiei Internationale de Tenis.

Pentru ca nu a mai putut sa participe la Indian Wells, Maria Sharapova coboara cel putin trei pozitii in clasamentul WTA. In acest moment a ajuns pe locul 10, dar poate cobori de luni chiar pe 11, daca Azarenka o va invinge pe Serena in finala de la Indian Wells.

Rusoaica nu a mai fost intr-un punct atat de jos de mai bine de cinci ani. Indiferent de problemele cu accidentarile pe care le-a avut, Sharapova s-a mentinut tot timpul in top 10 in ultimii 5 ani, dar cazul de dopaj pare sa-i fie fatal.

Pentru Sharapova este insa abia inceputul, intrucat sunt sanse foarte mari sa nu mai poata juca pana la finalul anului, perioada in care are de aparat 3.132 de puncte.

Si chiar daca va reveni in circuitul WTA dupa suspendare, Sharapova ar trebui sa o ia practic de la zero si sa joace calificari chiar si la turneele mai putin importante, astfel ca sansele sa mai ramana o jucatoare de top sunt infime.

In martie 2011, Sharapova se afla pe locul 13 in lume, aceasta fiind cea mai slaba clasare din ultimii 5 ani.

Maria Sharapova a recunoscut, pe 7 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost prinsa dopata la Australian Open.

Rusoaica a precizat ca a fost vorba despre o neglijenta pe care si-o asuma, ea consumand un medicament pe baza de meldonium pe care il utilizeaza de zece ani pentru a se trata.

Sharapova a mai spus ca nu a verificat lista substantelor interzise, care i-a fost trimisa la inceputul acestui an, motiv pentru care nu a stiut ca nu are voie sa utilizeze respectivul medicament.

Rusoaica risca o suspendare intre 2 si 4 ani.

C.S.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Maria Sharapova dopaj, #dopaj Maria Sharapova, #Maria Sharapova clasament WTA , #dopaj
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
BAI CAPSOMANE , tu nu pricepi , ca fata asta are afaceri de milioane