China a conectat la retea cea mai mare centrala fotovoltaica plutitoare din lume

Joi, 25 Mai 2017, ora 12:07
8808 citiri
China a conectat la retea cea mai mare centrala fotovoltaica plutitoare din lume
Foto: Arhiva Pixabay

China a finalizat constructia si conectarea la retea a celei mai mari centrale fotovoltaice plutitoare din lume.

Amplasata in apropiere de orasul Huainan, provincia Anhui, centrala are o capacitate de 40 de Megawati si a fost construita de producatorul chinez de echipamente fotovoltaice Sungrow Power Supply Co.

In mod ironic, centrala fotovoltaica plutitoare este amplasata intr-o fosta regiune carbonifera, unde inundatiile au creat un lac cu o adancime a apelor cuprinsa intre 4 si 10 metri, informeaza portalul Digital Trends.

Centralele fotovoltaice plutitoare devin din ce in ce mai populare la nivel mondial datorita designului lor unic, care le ofera numeroase avantaje. Echipamentele plutitoare elibereaza teren in zonele mai populate si reduc evaporarea apei.

In plus, aerul mai rece de la suprafata apei ajuta la reducerea riscului de atrofie a performantelor celulelor solare, care apare ca urmare a expunerii pe termen lung la temperaturi ridicate.

Acesta este doar unul dintr-o multitudine de proiecte de energie fotovoltaica din China. In 2016, China a inaugurat o centrala fotovoltaica plutitoare cu o capacitate de 20 de Megawati tot in provincia Anhui. De asemenea, Beijingul se lauda ca detine cel mai mare parc fotovoltaic terestru din lume, Longyangxia Dam Solar Park, care se intinde pe o suprafata de aproape 26 de kilometri patrati in provincia Qinghai.

Tranzitia la energia solara se datoreaza in mare parte scaderii costului tehnologiei, dar si ambitiei Chinei de a deveni o superputere in sectorul energiilor regenerabile.

In primele trei luni ale acestui an, capacitatea de productie de energie fotovoltaica din China a crescut cu 80% pana la 21,4 miliarde kilowati ora.

#centrala fotovoltaica plutitoare, #proiecte energie fotovoltaica , #panouri fotovoltaice
Comentarii