Ziare.com

Romania Recicleaza: 50.000 kg de echipamente electrice vechi predate de romani in prima luna de campanie

de Comunicat de presa
Vineri, 17 Mai 2019, ora 19:10

   

Romania Recicleaza: 50.000 kg de echipamente electrice vechi predate de romani in prima luna de campanie
Peste 50.000 kg de aparatura electrica veche si baterii uzate au fost predate spre reciclare in prima luna a campaniei "Romania Recicleaza", organizata de Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), in parteneriat cu autoritatile publice locale.

Incurajati de sloganul "DEEEgeaba pastrezi deseurile de echipamente electrice si electronice. Recicleaza-le si castigi premii pe loc!" si de recompense, sute de romani au predat spre reciclare aparatura electrica veche.

In prima etapa a programului (15 aprilie - 15 mai) au avut loc actiuni de colectare in 35 de orase si comune (din judetele Prahova, Suceva, Maramures, Hunedoara, Constanta, Olt s.a) in care cetatenii s-au moblizat pentru reciclare.

In topul localitatilor din care s-au colectat cele mai mari cantitati de DEEE-uri se numara Caracal, Harsova si Baia Sprie (Maramures) . Pentru urmatoarele saptamani alte 40 de localitati - printre care si Buzau, Ramnicu Valcea si Targu Jiu se pregatesc sa recicleze. Campania va continua pana pe 30 iunie 2019, iar primariile care doresc sa se alature isi pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Aflat la a treia editie, programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea nivelului de constientizare al populatiei cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii si incurajarea formarii unor obiceiuri responsabile fata de mediul inconjurator.

Campania urmareste totodata potentarea cantitatilor de aparate electrice vechi colectate si trimise catre reciclare in vederea onorarii angajamentelor luate de tara noastra in domeniul protectiei mediului si protejarii sanatatii cetatenilor.

"De la o editie la alta 'Romania Recicleaza' isi confirma statutul de miscare nationala, atat in privinta numarului de localitati implicate, cat si din punct de vedere al cantitatilor colectate. Sunt orase in care am revenit pentru a doua sau a treia oara in ultimul an, pentru ca localnicii si autoritatile ne-au solicitat prezenta, reusind sa convinga si alti concetateni sa se implice in reciclare.

Mobilizarea acestor oameni reprezinta o dovada clara ca timpul, comunicarea si sprijinul autoritatlior sunt factori esentiali in cultivarea obiceiului reciclarii.
Sa nu uitam insa ca un sistem de management al deseurilor functional si performant este dependent de implicarea autoritatilor publice locale, motiv pentru care reiteram primariilor invitatia de a se alatura demersurilor noastre de a face Romania mai curata
", a declarat Roxana Puia, Director Marketing Asociatia Environ.

Campania "Romania Recicleaza" se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere pe loc a participantilor care predau aparatura veche sau defecta la punctele de colectare.

Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetatenii pot solicita ridicarea de la domiciliu in baza unei programari realizate prin Call Center la 031.827.0000 sau e-mail pe adresa logistica@environ.ro.

Conform OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Atunci cand nu sunt gestionate corect, DEEE-urile si bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sanatatea umana si mediul inconjurator din cauza substantelor toxice si a continutului ridicat de metale grele.

Regulamentul oficial al campaniei Romania Recicleaza si calendarul actiunilor de colectare sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza.

Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) sunt organizatii colective ce instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice si respectiv, al celui de baterii si acumulatori portabili, promovand activ conceptele de colectare selectiva, reciclare si economia circulara in tara noastra. Mai multe informatii sunt disponibile pe platforma www.reciclamimpreuna.ro.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre reciclare DEEE Romania recicleaza
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10689 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor