Ziare.com

Primul oras din Romania care are containere subterane pentru deseuri

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 19:59

   

Primul oras din Romania care are containere subterane pentru deseuri
Medias a devenit primul oras din Romania in care exista containere subterane pentru colectarea deseurilor.

Acestea sunt amplasate in centrul orasului, in apropierea Primariei, si sunt grupate cate trei, unul pentru hartie si carton, unul pentru sticla si unul pentru plastic, relateaza Evenimentul Zilei.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul finantarii de un milion de euro din partea Guvernului Norvegiei.

Potrivit lui Iosif Balog, directorul firmei de salubrizare din oras, aceste containere sunt mai economice decat cele clasice, avand o capacitate mai mare, reducandu-se, astfel, frecventa de golire.

Primarul orasului, Teodor Neamtu, sustine ca sistemul va fi extins in intreg orasul, alte sapte puncte de colectare urmand a fi amenajate in acest an.

Tot din finantare norvegiana, in Medias va mai fi construita, in 2010, o rampa de sortare a deseurilor din constructii, dotata cu autospeciala folosita in spargerea acestui tip de deseuri.

De asemenea, Medias va avea si propriul sistem pentru colectare, selectarea si neutralizarea deseurilor casnice periculoase (medicamente, lacuri, vopsele etc.).
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2128 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O premiera ,dar tot IN ARDEAL !

De ce se evita tara MITICILOR si se prefera Ardealul ?
Miticilor ; aveti cuvantul !.

 

Abtinete amice ...

stim ce vrei sa spui, deocamdata voi l-ati dat pe Boc, noi miticii pe Basescu, nimeni nu a castigat, poporul pierde. Este plin pe acolo prin Ardeal de-alde dumneata cu pretentii de "high level". Romania este tara tuturor. Felicitari autoritatilor din Medias. Deocamdata ajutorul a venit din partea unui stat nordic, nicidecum din Romania sau dintr-o regiune anume. Reflecteaza la ce am scris si vei observa ca avem dreptate. Sa-ti fie rusine pentru folosirea apelativului "mitici".

Mitica Dragomir .

Mitica Popescu .

Mie nu imi place de Dabuleni .
Si nici de Mizil .

Ce de sobolani si gandacime trebuie sa fie pe acolo !

ma, esti din Ardeal, dar esti ca noaptea.....!

"Lauda-te gura ca ti-oi da friptura" , "sa moara capra vecinului" sau prosttia la romani, specific mioritic, grandomania si aratarea cu degetul..., fiecare se crede mai grozav decat cel din provincia vecina dar fara vreun merit.., prin asta se vede nivelul scazut de educatie al romanilor...!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor