Microsoft vs. Adobe - lupta pentru video pe internet

Luni, 25 August 2008, ora 18:54
1234 citiri
Microsoft vs. Adobe - lupta pentru video pe internet

Lupta inceputa intre Microsoft si Adobe anunta urmatoarea mare competitie avand ca miza internetul.

Tehnologia Silverlight si popularul format Flash de la Adobe sunt in prezent intr-o competitie stransa pentru furnizarea video-ului pe internet, anunta Reuters. Premiul ar fi pozitionarea in inima urmatoarei generatii de software pentru web.

Site-ul NBC a oferit, in timpul Jocurilor Olimpice, o idee asupra capacitatii Silverlight si asupra modului in care internetul ar putea arata in viitor, dat fiind faptul ca utilizatorii puteau urmari pana la 4 filme simultan sau sa urmareasca actiunea in acelasi timp cu comentariile la ceea ce se vede, online, la baza ecranului.

Mai bine de 40 milioane de americani au urmarit peste 2.200 de ore de filmari live de la Jocurile Olimpice. Tot ce le trebuia era un player Silverlight in browser-ul propriu.

Microsoft, care a declarat ca peste jumatate dintre cei ce au accesat NBC nu aveau instalat Silverlight in prealabil, intentioneaza sa se extinda suficient de mult pentru a acoperi distanta care desparte Silverlight de Flash, ceea ce inseamna cam 80% din piata de solutii video pentru internet.

Iar Microsoft se afla in fata unei provocari si mai mari - aceea de a furniza solutii software gratuite care sa fie sustinute din publicitate. Ce-i drept, beneficiind de avantajul omniprezentei Windows-ului si, implicit, a programatorilor care pot dezvolta aplicatiile libere, obisnuiti fiind sa programeze compatibil cu Windows.

Un alt motiv pentru care Microsoft vrea sa detroneze Adobe, considera analistii, este intreaga piata de programe pentru grafica pe care o detine Adobe. Silverlight a fost introdus in urma cu aproape un an insa se considera ca abia a doua versiune, in faza de testare, in momentul de fata, va arata adevarata forta a Silverlight.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Microsoft, #Silverlight, #Adobe, #flash , #stiri Microsoft