Guvernul Romaniei si Microsoft, contract de 33 de milioane de euro

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 08:52
3792 citiri
Guvernul Romaniei si Microsoft, contract de 33 de milioane de euro

Guvernul Romaniei poarta discutii cu gigantul american de IT Microsoft, pentru un contract in valoare de 33 de milioane de euro.

Contractul dintre Executivul de la Bucuresti si filiala romaneasca a producatorului de software vizeaza utilizarea produselor Microsoft in institutiile publice si in sistemul de invatamant. Pretul acestui acord poate fi mai mare de 33 de milioane de euro, informeaza Ziarul Financiar.

Pe 18 decembrie, Guvernul a discutat in sedinta memorandumul referitor la negocierile purtate cu Microsoft Romania. Astfel, s-a luat in discutie implementarea masurilor aprobate in sedinta din 24 octombrie, printr-un memorandum care a avut ca tema "Masuri necesare pentru utilizarea licentelor Microsoft in institutiile publice si sistemul educational".

Achizitiile ar urma sa asigure nevoile de licentiere a institutiilor publice si sa demareze pe 1 ianuarie 2013, urmand ca suma sa fie achitata in martie 2013, potrivit memorandumului intocmit de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

In plus, se intentioneaza si initierea unui proiect de parteneriat strategic intre cele doua parti - Guvernul Romaniei si Microsoft. Pentru acest parteneriat va fi constituit un grup de lucru mixt, format atat din membri ai Comisiei Interministeriale, cat si din reprezentanti ai companiei Microsoft.

In ceea ce priveste licentele pentru sistemul de invatamant, vor fi modificate cantitatile, insa va fi prelungit "termenul de valabilitate a inchirierii cu 18 luni, calculat de la data 01.01.2013".

In documentul Biroului de Presa al Guvernului Romaniei se arata ca "in urma negocierilor purtate, oferta de buy out a fost redusa de la 45.091.172 euro la 33.254.192,58 euro".

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...