Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Premiera in ultimii 20 de ani: vanzarile de PC-uri, in cadere libera

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 20:23
2127 citiri
Premiera in ultimii 20 de ani: vanzarile de PC-uri, in cadere libera

Sectorul computerelor personale (PC) se gaseste in criza, primind prea putin sprijin din partea sistemului de operare Windows 8 de la care intreaga piata se astepta sa salveze vanzarile.

O companie care se ocupa cu cercetarea datelor legate de aceasta piata a raportat ca producatorii Dell si HP au inregistrat scaderi de 14 procente, in primul trimestru din 2013, la vanzarile internationale de laptopuri si desktopuri. Aceasta este cea mai puternica scadere din 1994 pana in prezent, noteaza Wall Street Journal.

Microsoft, al carui sistem de operare este prezent pe majoritatea PC-urilor, a lansat in toamna lui 2012 Windows 8, un sistem de operare complet modificat, cu posibilitati de touch-screen.

Pana in prezent, insa, cumparatorii au reactionat foarte slab la noul produs. Analistii considera ca Windows 8 nu numai ca nu a crescut vanzarile de PC-uri dar a determinat si o scadere accelerata a cumpararilor - din cauza faptului ca utilizatorii sunt incurcati intre trasaturi care nu sunt excelente pentru tabletea si, totodata, compromit experienta traditionala pe PC.

Insa oficialii Microsoft considera ca trebuie sa mai treaca inca multe luni pana cand utilizatorii de computere se obisnuiesc cu experienta pe care o propune Windows 8 si, mai ales, companiile, care sunt principala sursa de profit pentru Microsoft.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#vanzare computere, #scadere vanzari computere, #scadere vanzari microsoft , #Windows 8