Donatorii de sânge vor avea cea mai mare dobândă la titlurile de stat FIDELIS

Luni, 27 Noiembrie 2023, ora 10:10
3638 citiri
Donatorii de sânge vor avea cea mai mare dobândă la titlurile de stat FIDELIS
Donare de sânge FOTO Pexels

Începând cu 27 noiembrie până pe 15 decembrie, persoanele fizice rezidente şi nerezidente care au peste 18 ani pot subscrie titluri de stat Fidelis denominate în lei şi în euro.

Campania "România are sânge de rocker, acum şi de investitor" a ajuns la a patra ediție. Persoanele care merg să doneze sânge în cadrul acestei campanii au parte de cea mai bună dobândă.

Cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în sediul Ministerului Finanţelor se va organiza o nouă colectă mobilă de sânge, în zilele de 29 noiembrie şi 4 decembrie. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la sediul instituţiei din Bulevardul Libertăţii nr.16, să salveze până la trei vieţi.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% faţă de tranşa uzuală de 1 an. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023, informează Ministerul Finanţelor.

În afară de tranşa specială, ediţia Fidelis care debutează pe 27 noiembrie va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,10% şi respectiv 7,25%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv 5,50%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la scadenţă pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

De asemenea, există posibilitatea de a vinde titlurile înainte de scadenţă, primind dobândă aferentă perioadei de deţinere.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Ministerul Finantelor, #Romania, #titluri de stat fidelis, #bani, #donatori sange, #campanie , #fonduri investitii