Cum l-au "luminat" pe Mircea Sandu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 14:45
1455 citiri
Cum l-au "luminat" pe Mircea Sandu

Mircea Sandu, presedintele FRF, s-a intalnit miercuri cu liderii galeriilor a cinci echipe din Liga 1, desi federalii i-au chemat la discutii pe fanii tuturor formatiilor din primele doua divizii. La finalul discutiei, "Nasul" s-a declarat "luminat", Mustata si Corsicanu' reusind in doar doua ore ceea ce n-au izbutit fostii fotbalisti sau jurnalistii de profil in doua decenii!

Cu ce ramanem insa dupa discutia Sandu - galerii? Ramanem cu cel putin trei lucruri majore.

In primul rand, protestele de pe stadioane nu ii sunt indiferente deloc lui Mircea Sandu, ba chiar il afecteaza mult. Motiv pentru care i-a chemat la ordine pe fani, in incercarea de a poza in presedintele mediator, cel care vrea sa impace toata lumea si sa rezolve problemele fotbalului romanesc. Bannerele, scandarile, campania din presa chiar, toate acestea ii stirbesc aura de mare conducator si de fin strateg pe care "Nasul" incearca sa si-o creioneze de cand se afla in structura de conducere a UEFA.

Asa ca seful de la Casa Fotbalului a decis sa iasa la rampa. A inceput cu aparitiile televizate, facand in ultimele saptamani un adevarat tur de forta dupa aproximativ 3 luni de zile in care nu a discutat cu presa. A abordat insa un discurs lipsit de consistenta, a carui principala caracteristica a fost intocmirea unor planuri de viitor. In final, a decis sa ii cheme pe suporteri la el "acasa", pentru a demonstra ca este gata sa isi schimbe atitudinea.

Trebuie insa sa ne uitam cu cine a dialogat Mircea Sandu, si aici atingem al doilea lucru care reiese dupa discutia care l-a schimbat. Au venit reprezentantii a 5 cluburi din Liga 1, Steaua, Rapid, "U" Cluj, CFR Cluj si Otelul Galati, desi au fost trimise invitatii tuturor cluburilor din primele doua divizii. Mai importanti mi se par totusi cei care nu au venit, anume fanii reuniti in Asociatia Suporterilor Romani (ASR), care au refuzat mascarada lui Mircea Sandu.

Pe langa faptul ca acestia au o reprezentativitate mult mai mare decat Mustata, Corsicanu' & Co., cei de ASR reunind fanii a 16 cuburi, inclusiv Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, UTA sau Petrolul, ei au venit si cu solicitari punctuale. Mai mult, cu o zi inainte de intalnirea de la FRF, ASR si-a prezentat public motivele pentru care refuza invitatia "Nasului" iar apoi a anuntat ca va organiza un mars de protest in Bucuresti.

"Ultrasii" lui Mircea Sandu au ales insa sa se "uneasca putin" cu Jean Vladoiu (de la Gigi Mustata citire) si sa discute despre celebra lege 4/2008. Iar aici ajungem la cel de-al treilea punct al intalnirii.

Seful FRF a admis ca anumite prevederi ale "legii Mitica Dragomir" sunt absurde, insa nu a anuntat nici o data ca Federatia va sustine modificarea acesteia in spiritului jocului de fotbal si in interesul spectatorului platitor de bilet. In schimb, el a dat asigurari ca, impreuna cu "ultrasii" si Jandarmeria, va elabora un set de reguli de aplicare a acestei legi! Ce inseamna asta? Pai, inseamna ca legea va ramane fix la fel, cu aceleasi articole abuzive si interpretabile. Mai inseamna ca jandarmii si stewarzii ar putea avea niste reguli dupa care sa actioneze iar ei ar putea, la o adica, sa le respecte. Nu exista insa vreo asigurare ca acele reguli de aplicare a legii vor fi adoptate sau ca, daca se va intampla acest lucru, ele vor fi respectate. Asa cum nu sunt informatii ca oamenii de ordine care vor interpreta abuziv aceasta lege vor putea fi pedepsiti in vreun fel.

Asadar, discutia "luminatoare" a rezolvat... mai nimic! Mircea Sandu e tot presedinte la FRF, mesajele anti-Federatie sunt in continuare interzise pe stadioane iar fotbalul nostru merge din rau in mai rau.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#mircea sandu luminat suporteri, #mircea sandu intalnire galerii, #mircea sandu discutie galerii , #presedinte FRF