Mircea Sandu: ''Fotbalul adevarat e cel de la Liga 3 in jos''

Marti, 14 Februarie 2012, ora 14:47
1622 citiri
Mircea Sandu: ''Fotbalul adevarat e cel de la Liga 3 in jos''

Mircea Sandu a avut dese si taiose interventii, luni, in cadrul intalnirii informale cu o parte dintre membrii afiliati ai FRF (cei din liga secunda, fotbalul feminin si cel de copii-juniori), incercand sa puna punctul pe i mai ales in cazul subiectelor delicate prezentate si luate la puricat in plen.

De altfel, si ordinea de zi a fost una destul de incarcata, FRF venind cu o noua viziune (plan strategic), conform directivelor UEFA, care sa scoata sportul rege autohton din actuala letargie si lipsa de orizont in care se afla.

S-au pus in discutie "Planul pentru cresterea competitivitatii fotbalului romanesc in perioada 2012-2016", "Strategia Scolii Federale de Antrenori", noul "Sistem Competitional la nivelul juniorilor republicani incepand cu sezonul 2012/2013", "Planul de masuri privind prevenirea si combaterii trucarii meciurilor", "Pregatirea documentatiei de licentiere - criteriul financiar" si "Programul strategic privind dezvoltarea activitatii de arbitraj".

Puncte grele, unele chiar sensibile, care l-au facut pe seful FRF sa vina la dezbateri bine "inarmat", avand alaturi o redutabila "artilerie" (ca si persoane) formata din: Ion Craciunescu - presedinte CCA, Adalbert Kassai - secretar general, Dumitru Mihalache - director Competitii, Dan Apolzan - noul director Scoala Federala de Antrenori, Dan Ionescu - sef Directia juniori, Adrian Stangaciu - sef Directia juridica, gen.(r) Hurdubaie - presedinte Comisia pentru prevenirea si combaterea trucarii meciurilor, Mihail Marian - director tehnic FRF si Daniel Prodan - director sportiv FRF.

Dintre toti, Nasul, de la inaltimea functiei, a vorbit si cel mai mult, insistand pe respectarea la sange a regulamentelor FRF, in concordanta cu directivele UEFA, pedaland pe procesul de licentiere si a cluburilor de esalon secund, al disciplinei financiare in fenomen si, nu in ultimul rand, luarea "taurului de coarne" in ce priveste eradicarea coruptiei si a mafiei pariurilor sportive.

"Nu vom mai tolera nimic de acum inainte. Avem in vizor niste persoane. Sunt pe cale sa dispara", a spus Sandu, fara sa dea nume sau despre ce e vorba, concret, cu subiect si predicat. "S-au facut antrenori, inclusiv din cei PRO, pe banda rulanta, si nu era cazul la ce fotbal de performanta avem astazi. Trebuie sa terminam odata cu "masina de diplome" Tocmai de aceea am pus oameni noi, competenti si morali la Scoala Federala de Antrenor" (referire demiterea fostului director Mircea Radulescu n.red.).

"Daca aveti probe de trucare a unor jocuri, cu oameni de fotbal implicati, pentru a iesi anumite rezultate la pariurile sportive, veniti cu ele pe masa. Avem o comisie in acest sens condusa de un general. Spuneti daca stiti ceva...".

"Guvernul nu ajuta cu nimic fotbalul. Stiu ca sunt peste tot probleme financiare. N-avem ce face, asta e economia de piata. Rezista cine poate. Dar nici sa stam prin competitii doar de a face figuratii. Ce echipa e aia care ia 15-0?" (probabil se referea la rezultate din fotbalul feminin sau cel de juniori n.red.).

"Domnilor, fotbalul adevarat e de fapt cel de jos. La Liga 1 si chiar cea secunda, vorbim de industrie, afaceri, e altceva, dincolo de spiritul sportului in sine".

Una peste alta, din punct de vedere al discursului, unul foarte taios si la obiect, se poate spune, fara nici o rezerva, ca Nasul chiar a fost in verva deosebita.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Mircea Sandu, #strategie FRF, #intalnire membri afiliati FRF , #presedinte FRF