Record istoric rusinos pentru Romania, dupa meciul cu Finlanda

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 11:07
4141 citiri
Record istoric rusinos pentru Romania, dupa meciul cu Finlanda
Foto: Hepta.ro

Meciul de joi seara al Romaniei cu Finlanda a reprezentat si un nou record rusinos pentru echipa nationala a tarii noastre.

Astfel, golul marcat de Ovidiu Hoban in minutele de prelungire ale partidei a fost primul al echipei nationale dupa 429 de minute, cea mai lunga perioada fara gol marcat din istorie, relateaza Dolce Sport. Precedentul record data din anii '40.

Reusita precedenta fusese marcata in prima repriza a meciului din luna martie cu Insulele Feroe, scor 1-0. De atunci au urmat trei egaluri fara gol, cu Irlanda de Nord, Ungaria si Grecia. Romania are cele mai multe rezultate de 0-0 din actualele preliminarii, trei, alaturi de Tara Galilor, care mai are insa doua meciuri ramase de disputat.

O alta contraperformanta o reprezinta numarul de goluri marcate. Cu doar 8 goluri in 9 partide, echipa nationala a tarii noastre are cel mai slab atac dintre nationalele clasate pe primele doua locuri in preliminarii. Si Danemarca are tot 8 goluri marcate, dar in 8 meciuri. Spre comparatie, Cipru a reusit sa inscrie de 12 ori, e drept ca 8 goluri au fost in poarta Andorrei.

Chiar si asa, Romania a dominat clar Finlanda, in meciul de joi seara, avand nu mai putin de 25 de suturi catre poarta, fata de 10 ale oaspetilor, potrivit statisticii UEFA.com. In plus, Romania a condus si la cornere (9-4), posesesie (55-45 la suta) si pase bune (325-242).

In schimb, Romania are in continuare cea mai buna aparare din preliminarii, cu doar doua goluri primte in noua partide. Si Tara Galilor a primit tot doua goluri, dar in opt partide. In plus, golul marcat de finlandezi joi seara a fost primul intr-un meci oficial dupa 614 minute si mai bine de un an de la precedentul primit de romani, de la Balazs Dzsudzsak, in egalul 1-1 de la Bucuresti cu Ungaria.

Romania remizeaza cu Finlanda dupa un meci de infarct si continua cursa pentru EURO 2016

Echipa nationala de fotbal a Romaniei continua lupta pentru calificarea la EURO 2016 dupa ce a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Finlanda, in grupa F a preliminariilor.

Finlandezii au deschis scorul pe National Arena, insa baietii lui Iordanescu au reusit egalarea in minutul 90, prin Ovidiu Hoban.

Dupa acest rezultat, nationala Romaniei este la mana ei in ultima etapa a preliminariilor. Pentru a ne califica este nevoie sa obtinem un rezultat cel putin egal cu al maghiarilor, care vor intalni Grecia, in timp ce noi vom merge in Feroe.

F.N.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#Romania record goluri, #Romania gol marcat , #Euro 2016