Editorial: Sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vrem noi fotbal, nu pamant!

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 07:46
2109 citiri
Editorial: Sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vrem noi fotbal, nu pamant!

Cand au anuntat liderii politico-sindicali ca scot in strada tot ce poarta carnet de bugetar, ca sa arate Europei cat e de incompetent Emil Boc, am stiut ca succesul se afla doar in visele lor.

Pe de o parte, manipularea la care erau invitati cetatenii sa ia parte era prea evidenta, in plus, o natiune obosita nu mai are resurse sa strige. Lipsa de credibilitate a sindicalismului, condus de indivizi prea bogati ca sa fie perceputi drept zelosi ai preceptelor pe care le invoca, a facut ca miscarea sa se adauge listei institutiilor conduse in folosul unui grup. De aici, falimentul.

Exista insa in Romania o zona care functioneaza: tribunele! Pe masura ce calitatea vietii s-a deteriorat, nervozitatea suporterilor s-a transformat in violenta, astfel ca e nevoie de o mare abilitate pentru a tine sub control furia unor oameni ramasi cu o singura dragoste in suflet, periclitata de niste nesimtiti.

Asa ca ma gandesc ca e bine ca nu le-a venit inca ideea sa umple tara de proteste pentru faptul ca meciul cu Argentina a fost anulat, deoarece la un moment dat, romanii care s-ar fi alaturat bumbacelii si-ar fi adus aminte ca mai au niste afaceri de rezolvat.

Eu nu as fi teribil de nervos pe argentinieni. Desigur ca e suparatoare situatia in care a ajuns Romania, dar si mai greu de suportat este faptul ca presa lor ne-a facut "tigani" - culmea! - pentru faptul ca FRF intentioneaza sa ceara daune pentru anularea meciului. Insa, contractul negociat de Ionut Lupescu printr-un prieten nu are clauza de reziliere!

Sa vedem, insa, si padurea, nu numai uscaturile. In primul rand, desi intelegerea a fost semnata in octombrie 2010, la acea ora se cunostea calendarul Copei America, organizata in Argentina. Daca echipa lui Sergio Batista ar fi castigat, dupa cum se asteptau multi, deci trebuia avut in vedere si de FRF, la oboseala jucatorilor s-ar fi adaugat efortul depus in finala, plus cele cateva zile de sarbatoare. Chiar si in situatia eliminarii Argentinei in sferturi, Supercupa Spaniei, unde joaca cei mai multi dintre fotbalistii argentinieni asteptati la Bucursti, era data pe undeva in prima jumatate a lunii august.

Existau, deci, niste variabile care aduceau in ecuatie un grad mare de risc. Chiar si fara aceste detalii tehnice, dar semnificative, este clar ca daca "pumele" aveau meci cu Franta, sau Germania, nu in Romania, nu ar fi manifestat aceeasi lipsa de respect.

De aceeasi atitudine poate fi invinuita si FIFA, unde Mircea Sandu este barosan. M-as fi asteptat sa intervina in favoarea noastra la cluburile spaniole, ca sa-i lase pe Messi si compania sa faca un popas la Bucuresti (trei ore de zbor), unde ar fi putut sa-si menajeze fortele, doar nationala nostra nu este cea din 1994, ne-ar fi batut usor.

Faptul ca am fost tratati astfel arata exact locul nostru in lume. Si de aceasta data, nu este vina lui Mutu sau Lucescu. Ci a lui Mircea Sandu, care nu da semne ca si-ar putea schimba atitudinea si a refuzat oferta Camerunului de a inaugura National Arena. Oare in virtutea a ce?

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#anulare meci Romania Argentina , #stiri Nationala Romaniei