Ioan Ovidiu Sabau, despre remarcatii meciului cu Turcia si situatia lui Alibec - Interviu

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 12:00
10385 citiri
Ioan Ovidiu Sabau, despre remarcatii meciului cu Turcia si situatia lui Alibec - Interviu
Foto: Hepta.ro

Fostul mare international Ioan Ovidiu Sabau a analizat meciul amical dintre Romania si Turcia, a remarcat doi jucatori si a vorbit si despre situatia lui Denis Alibec.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ioan Ovidiu Sabau a afirmat ca trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant dupa acest succes, intrucat am intalnit o echipa slaba, iar meciul nu a avut presiune.

De asemenea, Sabau a mentionat ca i-a remarcat pe Gicu Grozav si Constantin Budescu.

Iata interviul acordat de Ioan Ovidiu Sabau:

Care sunt impresiile dvs. dupa meciul de aseara?

Romania a fost o echipa cu entuziasm, cu placere de a juca fotbal. Luati individuaul, am fost echipa mai valoroasa decat cea a Turciei. Imi pare rau pentru nea Mircea pentru ca nu are materie prima din pacate. La ce valoare are ca antrenor, nu are jucatori si are mult de lucru. Calitativ, jucatorii Turciei sunt foarte modesti in momentul de fata.

Ce jucatori ati remarcat din echipa noastra?

Grozav a dat doua goluri si a facut niste lucruri frumoase, pe el l-as evidentia mai mult. In plus, si realizarile lui Budescu, spectaculoase de multe ori, au contat.

S-a discutat mult despre faptul ca Grozav a primit tricoul cu numarul 10. Mai conteaza in fotbalul de astazi ce numere au jucatorii?

Nu mai conteaza ce numar ai pe tricou. Deja se uita, nu mai avem acei jucatori sa faca diferenta si, incet-incet, se pierde notiunea de numar 10.

Putem trage o concluzie pana in momentul de fata despre selectionerul Cosmin Contra?

Si el spunea ca, daca am analiza meciurile amicale, ne-am califica la toate turneele. Si asa suntem. Din pacate, cand apare presiunea, atunci se vede valoarea unui jucator. La meciul cu Danemarca am ajuns o data la poarta si am inscris, jucand in inferioritate numerica. E foarte greu sa tragi o linie.

Totusi, nu stiu daca anumiti jucatori, cu o anumita varsta, te mai poti baza pe ei sa te califici, sa joace meciurile de calificare. Sunt jucatori care au o varsta si nu stiu daca te mai poti folosi de ei. Insa Cosmin stie care e strategia lui.

Ce este mai important? Ca nationala de tineret sa se califice la Campionatul European sau sa fie promovati anumiti jucatori la lotul mare, sa fie integrati in echipa?

Conteaza si sa te califica la Campionatul European de tineret, sa aiba si ei rezultate. Ceea ce face Hagi va ajuta mult fotbalul romanesc si implicit echipa nationala. Hagi antreneaza jucatorii, face foarte bine selectia si raman doar cei puternici acolo la Academie. E foarte mult timp de calitate investit si uitati ca apar acei jucatori crescuti de el la Academie. Conteaza foarte mult ca ei sa joace impreuna. Va fi un suport important pentru echipa nationala.

Christoph Daum ne spunea ca astia sunt jucatorii, ca nu are cu cine, dar iata ca, in mandatul lui Contra, au marcat Budescu, Deac si Grozav, trei jucatori care nu erau in planurile sale...

Probabil astia sunt in momentul de fata... Vedem daca a avut dreptate cand vor veni meciurile oficiale. Eu nu ma grabesc sa dau verdicte deocamdata, pana nu vad meciurile oficiale. Ok, am aratat entuziasm, placere de a juca fotbal. Jucatorii au mai mult entuziasm, iar asta nu am vazut in mandatul lui Daum. Inainte, ei nu raspundeau de nimic si responsabilitatea era pe umerii lui Daum. Acum vad un plus de entuziasm, atat pot sa remarc.

Ce lipseste ca jucatorii sa joace la fel ca in amicale si in meciurile oficiale?

Trebuie ca toti jucatorii sa fie foarte buni la echipele de club de afara. Apoi, trebuie ca si competitia interna sa fie de un nivel ridicat. Ca sa aiba ritm, ai nevoie de adversari puternici in campionat. Insa ritmul din campionatul intern este destul de modestut si nu prea ai calitate, cu mici exceptii.

Alibec cum vi s-a parut aseara? Ce poate face pentru a iesi din aceasta pasa neagra?

Depinde de el, nu e un copil. Sunt momente grele, toata lumea vad ca il ajuta si il sustine. Si eu sunt de acord, daca ai valoare, ai calitate, dar pana la urma va depinde de el ce va invata din toata experienta asta si care va fi atitudinea lui urmatoare.

Ioan Ovidiu Sabau este unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria fotbalului romanesc. Membru al Generatiei de Aur, el a disputat 55 de partide pentru prima reprezentativa, intre 1988 si 1999. In cariera, Sabau a evoluat pentru echipe precum U Cluj, Dinamo, Feyenoord, Brescia, Regianna si Rapid. Ca antrenor, el are in CV nume precum U Cluj, Gaz Metan Medias, Bistrita, Poli Timisoara, ASA Targu Mures si Rapid.

  • Mircea Lucescu lauda Romania dupa victoria cu Turcia: A fost mai buna
  • Reactia selectionerului Romaniei dupa victoria superba cu Turcia
  • "Decarul" Romaniei dezvaluie cum a schimbat Contra fata echipei nationale
  • Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
    Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
    Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
    Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
    Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
    Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
    #Ioan Ovidiu Sabau Romania Turcia, #Romania Turcia , #stiri Nationala Romaniei