Ziare.com

Ion Ghizdeanu la Tv Ziare.com: Criza se rezolva prin actiune, nu prin bocet

de Irina Ursu
Vineri, 17 Iulie 2009, ora 18:00

   

Ion Ghizdeanu la Tv Ziare.com: Criza se rezolva prin actiune, nu prin bocet
"Urmatorele cinci luni se vor caracteriza printr-o usoara crestere economica, iar pana in 2011 Romania va iesi din criza, fara a mai raporta cresterile economice similare cu cele din anii precdenti", a precizat Ion Ghizdeanu, presedintele Comisie Nationale de Prognoza, la televiziunea Ziare.com.

"Putem sa scapam de criza, dar nu vom reveni la cresterile din anii precedenti. Va fi dificila o revenire la cresterile anterioare pentru ca a fost afectat potentialul de crestere si nu vom putea sa atingem cresteri de peste 6% sau o crestere nejustificata de salarii cum a fost pana acum. De la luna la luna lucrurile se indreapta foarte usor", a declarat Ion Ghizdeanu.

Sunt mai avantajoase creditele in lei

"Din martie exista o stabilitate a cursului euro/leu. Vor exista variatii zilnice, dar sunt normale si nu vor fi de amploare pe termen lung. In ceea ce priveste creditul optiunile pentru cel in lei sunt cele mai bune pentru ca intotdeuna moneda nationala este mai avantajoasa. Si in plus, mai avem putin pana cand euro va deveni moneda nationala", a mai spus presedintele Comisiei Nationale de Prognoza.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Criza se rezolva prin actiune, nu prin bocet

Ion Ghizdeanu sustine ca criza se rezolva prin actiune, nu prin bocet. "Ce a fost greu a trecut, iar activitatea economica se va relansa in 2010. Ea va fi pozitionata pe o dezvoltare sustenabila, insa revenirea va fi in 2011. In 2010 vom avea o crestere pe zero sau crestere putin peste zero. Domeniile in care se va inregistra asta va fi industria metalurgica.

In 2011 va fi o revenire la cresteri de salarii in sectorul privat si la o crestere economica de 3-4%. Vom fi sustenabili in perioada urmatoare. Investitiile straine s-au injumatatit, dar activitatea economiei romanesti nu a scazut considerabil. In cinci luni am avut investitii de 5 miliarde de euro si pe viitor speram sa ajungem la 20 de miliarde de euro", a punctat Ghizdeanu.

Nu vor mai da multe firme faliment

"In primele cinci luni firmele care au dat faliment nu au depasit mult nivelul anului precedent. In primele cinci luni au fost radiate 21.000 de firme, iar in aceeasi perioada a anului trecut au fost radiate 17.000 de firme.

Multe dintre firmele care se inchid nu aveau activitate si nu cred ca in semestrul II vom avea multe firme care sa dea faliment. Ramurile mici si mijlocii cauta acum sa schimbe profilul productiei, iar inchiderea de societati nu va fi o problema de amploare in Romania", a incheiat Ion Ghizdeanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 902 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Actiune, actiune..., dar in folosul cui?!

Referitor la "Criza se rezolva prin actiune, nu prin bocet":

Decat sa lucrezi degeaba, mai bine te odihnesti!

 

Mda

si ne mai miram ca lucrurile merg cum merg cu asemenea atitudine. Nu draga, in cazul asta, mai bine incerci, chiar daca dai gres, decit sa stai si sa nu faci nimic.

Mai explicit:

Nu s-a inteles...:
Daca esti sigur ca lucrezi degeaba, mai bine te odihnesti activ! Nu e vorba aici de lenevire, ci de pregatirea unui alt teren. Te odihnesti ca sa poti ataca!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor