Prezentarea detaliata a adversarilor Romaniei din grupa de calificare a preliminariilor EURO 2020

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 16:26
4663 citiri
Prezentarea detaliata a adversarilor Romaniei din grupa de calificare a preliminariilor EURO 2020
Foto: frf.ro

Romania a fost repartizata in grupa F in cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2020, acolo unde si Bucurestiul va organiza 4 meciuri pe stadionul National Arena, in premiera pentru tara noastra.

Vom avea o misiune dificila in ce priveste calificarea, avand in vedere ca suntem colegi cu Spania, Suedia, Norvegia, Malta si Feroe.

Romania si-a aflat grupa de calificare din preliminariile EURO 2020. Vom infrunta o fosta campioana mondiala

Spania este fosta campioana mondiala din 2010 si tripla campioana europeana, in editiile din 1964, 2008 si 2012. Il are ca antrenor pe Luis Enrique, capitan este Sergio Ramos, care e capitan si la Real Madrid, iar in palmaresul direct cu Romania, este 5-5 la capitolul victorii, plus alte 6 remize.

Ultima intalnire a avut loc in 2016, un meci amical disputat la Cluj-Napoca, scor 0-0.

Echipa tip pe care o foloseste Luis Enrique este: De Gea - S. Roberto, Ramos, Nacho, Alba - T. Alcantara, Busquets, Saul - Isco, D. Costa, Asensio.

Suedia e antrenata de Janne Andersson, il are ca mare vedeta pe Victor Lindelof de la Manchester United, cel mai bun rezultat la un Campionat European este semifinala de pe teren propriu bifata in 1992 iar cu Romania are un bilant la fel de echilibrat ca Spania: 3 victorii, 3 remize, 3 infrangeri.

Ultima data cand am infruntat nationala nordica in galben si albastru a fost in 2018, meci amical disputat la Craiova, scor 1-0 pentru noi, gol Dorin Rotariu.

Echipa tip folosita de Andersson in ultimele meciuri de Nations League a fost: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Larsson, Johansson, K. Olsson, M. Olsson - Berg, Claesson.

Romania a avut un cosmar de proportii cu aceasta nationala a Suediei, pe 10 iulie 1994, cand era eliminata de nordici in sferturile Campionatului Mondial din SUA, la loviturile de departajare, dupa 2-2 la capatul celor 120 de minute regulamentare.

Norvegia, a doua natiune nordica din aceasta grupa F, e antrenata de Lars Lagerback, nu a depasit niciodata faza grupelor la EURO, acolo unde a participat o singura data de altfel, in 2000.

Palmaresul Romaniei cu Norvegia este urmatorul: 4 victorii, 5 remize, 2 infrangeri, iar ultima intalnire a avut loc in 2003, 1-1, in preliminariile pentru EURO 2004.

Norvegia a castigat grupa sa din Divizia C a Ligii Natiunilor, iar echipa tip a fost urmatoarea: Jarstein - Elabdellaoui, Nordtveit, Rosted, Meling - Fossum, Henriksen, Selnaes, M. Elyounoussi - Kamara, King.

Insulele Feroe, o nationala antrenata de Lars Olsen, nu s-a calificat niciodata la EURO, a intalnit de 6 ori echipa Romaniei, care a castigat de fiecare data. Ultima data i-am invins pe nordici in preliminariile pentru EURO 2016, scor 3-0.

Echipa tip a celor din Feroe este: Nielsen - Sarensen, Gregersen, Nattestad, Davidsen - Vatnhamar, Hansson, Hendriksson, Valnsdal, Joensen - Edmundsson.

Feroe a venit din urna cu numarul 5, iar cea mai mare diferenta de scor intre cele doua tabere a venit in chiar primul meci din istoria noastra comuna, pe 6 mai 1992, scor 7-0, golurile fiind marcate de Balint 4, 39, 78, Hagi 14, Lacatus 28 pen, Lupescu 44, C. Pana 56.

Singurul feroez care a jucat vreodata in Liga 1 a fost Kaj Leo Bartalsstovu, adus la Dinamo de Mircea Rednic in 2016.

In fine, Malta e ultimul nostru adversar, din punctul de vedere al urnelor valorice. Echipa e antrenata de Ray Farrugia, nu s-a calificat niciodata la EURO iar aceasta dubla va fi prima din istoria meciurilor directe intre Romania si Malta.

Echipa-tip a Maltei: Hogg - Z. Muscat, Agius, Borg - Mbong, R. Muscat, Fenech, Failla - Corbalan, J. Farrugia, Mifsud.

Ultima victorie a maltezilor intr-un meci oficial dateaza tocmai din iunie 2013, un 1-0 in deplasare cu Armenia in preliminariile CM.

Toate meciurile Romaniei din campania de calificare pentru EURO vor fi transmise in direct, in format LIVE text, pe Ziare.com.

Vezi si:

Prima reactie a lui Cosmin Contra, dupa tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2020

Primele impresii ale lui Razvan Burleanu, presedintele FRF, dupa ce Romania si-a aflat grupa de calificare pentru EURO 2020

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#prezentarea adversarilor Romaniei in preliminarii EURO, #Romania adversari EURO prezentare completa, #prezentare completa Romania grupa de calificare , #stiri Nationala Romaniei