Mirel Radoi, despre sansele Romaniei la castigarea EURO 2019

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 21:06
4203 citiri
Mirel Radoi, despre sansele Romaniei la castigarea EURO 2019
Foto: frf.ro

Mirel Radoi, artizanul calificarii selectionatei de tineret la turneul final al CE 2019 din Italia dupa o pauza de 20 ani, a reafirmat ca el si jucatorii isi doresc o accedere in semifinalele competitiei, dar a subliniat ca desi ne putem bate cu Franta, Anglia sau Spania, nu suntem favoriti la castigarea titlului european.

''Cred ca in acest moment sunt aproape cele mai bune 12 echipe care se pot califica la CE 2019. Cu siguranta, sunt multe echipe care par la prima vedere, ca si calitate individuala, mult mai puternice decat lotul Romaniei, dar grupul pe care il avem in acest moment, unitatea sa, nu face altceva decat sa arate ca putem si noi sa ne batem de la egal la egal cu alte echipe. Sincer, mi-as dori o grupa din care sa putem sa ne calificam. Pentru ca in acest moment, obiectivul meu personal si al jucatorilor va fi locurile 1-4. La nivel de valoare individuala, sunt foarte buni, foarte talentati, si au aratat si la nivelul grupului sa sunt destul de uniti. Nu este intamplatoare aceasta calificare si eu cred ca oricarui antrenor in locul meu i-ar fi fost foarte usor sa lucreze cu ei.

Vom discuta zilele urmatoare si despre obiective si despre strategii, evident ca acolo vor aparea si bonusurile pentru jucatori. Nu va fi o presiune mare, dar cred ca trebuie sa fim cat de cat cu picioarele pe pamant si sa acceptam ideea ca nu avem chiar acceasi valoare ca Franta, Anglia sau Spania. Este adevarat ca ne putem bate cu ele, dar nu inseamna ca suntem favoriti pentru castigarea campionatului european'', a declarat miercuri Mirel Radoi la Casa Fotbalului, dupa incheierea unui nou parteneriat, pe o durata de patru ani, cu lantul Penny Market si Grupul Rewe.

Radoi savureaza inca succesul cu Liechtenstein si calificarea la CE 2019, dar aminteste ca nu trebuie uitata si contributia fostului selectioner Daniel Isaila.

''Inca ma bucur de succes, abia acum incep sa ma trezesc putin, sa imi dau seama de performanta realizata. In drumul de acasa catre federatie lumea ma claxona la semafoare, dar poate ca e acum imediat dupa. Sper sa tina cat mai mult si la prima infrangere, pentru ca o sa vina si prima infrangere, sa nu cadem in partea cealalta. Am inceput mai bine decat m-as fi asteptat in aceasta meserie, cu o performanta istorica, la care ma multumesc si cu jumatate de munca, pentru ca jumate a fost depusa de Dani Isaila si Nae Constantin, dupa care noi am continuat. Am impartit puncte in aceasta grupa, el 12, eu 12. Dar e o performanta uriasa in cariera mea, incepand in felul asta nu cred ca poate fi decat un lucru benefic'', a spus Radoi.

Selectionerul nationalei de tineret a explicat ca va urma o perioada delicata in care va trebui sa aleaga lotul pentru turneul final din Italia: ''In continuare va urma o analiza de scouting, vedem daca poate descoperim jucatori si pentru campania viitoare. In continuare ii urmarim pe cei care pot sa ne ajute pentru CE. Va fi o munca mult mai dificila. Va trebui sa luam doar 23 de jucatori. In momentul de fata sunt foarte multi jucatori care merita si atunci trebuie sa luam cele mai bune decizii pentru ca o sa fie si jucatori putin suparati ca nu fac parte din lotul pentru campionatul european''.

Radoi cauta si adversari pentru meciurile de pregatire si primul ar putea fi Franta, care va confirma cel tarziu miercuri seara un amical cu Romania.

''Deocamdata asteptam acum pana seara, la ora 21,00, daca Franta ne va confirma meciul amical si dupa aceea vom vedea, in functie de asta vom cauta un alt adversar. Dar cautam adversari sa fie cat mai puternici, pentru ca nu neaparat ca avem nevoie de o infrangere, dar avem nevoie sa jucam impotriva unei echipe puternice, sa vedem cu adevarat problemele pe care le avem si sa le putem remedia inainte de campionatul european. Cosmin Contra ne-a transmis deja, inainte de ultima partida, ca daca ne vom califica, ne va lasa toti jucatorii eligibili si sa ne alegem pentru campionatul european. Din punctul asta de vedere sunt foarte norocos'', a spus Radoi.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Romania euro 2019, #calfiicare Romania EURO 2019 , #tineret
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
poate e momentu ca marele antrenor mirel sa ne spuna ce nota a luat