Despre Nicolae Banicioiu

Nicolae Banicioiu s-a nascut pe 26.03.1979, la Ramnicu-Valcea si este necasatorit. Absolvent al facultatea de Stomatologie UMF "Carol Davila" Bucuresti, din 2004 este medic stagiar in Bucuresti.

A fost, in perioada guvernarii PSD, mai precis intre 2002 si 2004, presedintele Uniunii Studentilor din Romania.

Acesta candideaza pentru postul de deputat la Colegiul numarul 2 din Telerorman.

Numirea in functia de lider al TSD

Implicarea sa majora in politica a inceput in anul 2004, cand a devenit vicepresedinte Tineretul Social Democrat, pana atunci fiind unul dintre sustinatorii PSD in cadrul sindicatelor studentesti.

In 2006 Nicolae Banicioiu, sprijinit de Victor Ponta, castigat alegerile pentru functia de presedinte al tinerilor din PSD, in timp ce candidatul sprijinit de Mircea Geoana si Miron Mitrea, Claudiu Mandea, a pierdut functia.

Deputatii PSD Claudiu Manda a fost in lupta pentru sefia TSD principalul adversar al acestuia.

Claudiu Manda si Nicolae Banicioiu si-au anuntat primii intentiile de a candida la presedintia TSD, surse din organizatie afirmand ca disputele dintre cei doi au determinat-o pe Daciana Sarbu, la finalul Scolii de Vara, sa isi anunte si ea candidatura la aceasta functie.

Daciana Sarbu a revenit, ulterior, asupra acestui anunt, renuntand sa mai candideze. Surse din PSD au declarat ca, pe de o parte, Manda s-a bucurat de sprijinul unor lideri centrali ai partidului, Mircea Geoana, Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc, in timp ce Banicioiu a avut suportul lui Victor Ponta.

DNA

In 2007, liderul TSD Nicolae Banicioiu a mers la DNA, pentru a solicita institutiei sa se autosesizeze in cazul afirmatiilor sefului statului Traian Basescu si ale lui Codrut Seres privind valizele cu bani care ar fi fost duse de reprezentantii Alro la Ministerul Economiei si, respectiv, la Palatul Cotroceni. Banicioiu a apreciat ca aceste afirmatii "implica fapte de natura penala".

Deputatul PSD a precizat ca nu face o sesizare sau o plangere, ci cere DNA sa se autosesizeze.

Nicolae Banicioiu
Nicolae Banicioiu

Data nasterii: 26.03.1979

Cariera:  medic, presedintele TSD

Evenimente importante:  numirea in fruntea Tineretului Social Democrat

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Nicolae Banicioiu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.