Nokia pleaca: un consilier vrea inapoi investitia, iar sindicalistii plati compesatorii

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 19:21
1593 citiri
Nokia pleaca: un consilier vrea inapoi investitia, iar sindicalistii plati compesatorii

Un consilier judetean din Cluj a declarat, joi, dupa ce Nokia a anuntat ca va inchide fabrica de la Jucu, ca fondurile venite de la Guvern si de la Consiliul Judetean pentru sustinerea investitiei firmei finlandeze trebuie recuperate de la aceasta.

Consilierul judetean PNL Ioan Petran a sustinut ca banii veniti de la Guvern si de la Consiliul Judetean pentru a realiza infrastructura necesara pentru Nokia in parcul industrial Tetarom III trebuie recuperati. Pentru infrastructura mentionata au fost investiti 15,5 milioane de euro, conform Newsin.

De asemenea, in sedinta CJ de joi, s-a decis si constituirea unei comisii care sa evaluaze impactul inchiderii fabricii, dar si posibilitatea solicitarii unui sprijin financiar de la UE.

"Exista un fond de sprijin la nivelul Uniunii Europene pentru efectele globalizarii. Comisia noastra trebuie sa ceara sprijin la Uniunea Europeana, deoarece exista o problema cat Casa Poporului. Colegilor de la PDL, vedeti ce efecte are modificarea Codului Muncii si mai ales faptul ca nu mai trebuie date salarii compensatorii, iar acum vedeti ce nebunie se poate intampla? Au venit si au spus ca ei pleaca dupa o analiza pur economica.

Eu cred ca niciun efort pe care il facem nu este prea mare in sprijinirea oamenilor. Trebuie sa ne gandim daca este oportun sa investim acum in Tetarom IV si daca nu ar fi mai bine sa bagam banii aceia in Tetarom", a spus Canta.

Comisia Consiliului Judetean Cluj va fi formata din Valentin Cuibus (PSD), Calin Tuluc (PDL), Sztranyiczki Szilard (UDMR), Liviu Miclaus (PNL), Petru Gus. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, va conduce comisia.

Sindicalistii incep negocieri

La randul lor, sindicalistii de la fabrica Nokia de la Jucu au anuntat ca, luni, vor demara negocierile privind platile compensatorii in cazul disponibilizarii angajatilor, informeaza B1 Tv, citand Mediafax.

"Am primit vestea inchiderii fabricii ca un trasnet. Am fost socati, pentru ca nu ne-am asteptat. Nu a transpirat nimic. Ne doare aceasta decizie si ne gandim cum sa trecem mai usor peste acest lucru. De luni vom incepe negocieri cu conducerea Nokia de la Jucu pentru a vedea cuantumul platilor compensatorii pentru angajatii care vor fi disponibilizati", a declarat Valentin Ilcas, presedintele sindicatului Nokia Metal.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Consiliul Judetean Cluj, #inchidere fabrica Nokia, #sindicalisti Nokia , #fabrica Romania