Mari surprize în Cupa Davis. Cine i-a eliminat pe americani înainte de Final 8 și eșec pentru Djokovic

Duminica, 17 Septembrie 2023, ora 10:12
19985 citiri
Mari surprize în Cupa Davis. Cine i-a eliminat pe americani înainte de Final 8 și eșec pentru Djokovic
Novak Djokovic

Australia, din Grupa B, şi Finlanda, din Grupa D, s-au calificat în Final 8 al Cupei Davis de la Malaga, după meciurile de sâmbătă. Canada (grupa A), care a obţinut şi ea biletul pentru Malaga, şi Cehia (grupa C) au încheiat faza grupelor cu un parcurs fără greşeală.

La Manchester, Australia a învins Elveţia cu 3-0. Alex de Minaur (locul 12 ATP) l-a învins mai întâi pe Marc-Andrea Hüsler (101 ATP) cu 6-4, 6-3. Thanasi Kokkinakis (74 ATP) l-a învins apoi pe Dominic Stricker (90 ATP) cu 6-3, 7-5. Perechea Matthew Ebden/Max Purcell a completat succesul australian, învingându-i pe Hüsler şi Stricker cu 6-2, 6-4. Australia a încheiat faza grupelor cu 2 victorii şi o înfrângere. Elveţia a pierdut toate meciurile disputate. Duminică, Marea Britanie (2 victorii) şi Franţa (1 victorie) se vor întâlni pentru a se stabili cine însoţeşte Australia în sferturi.

La Split, Finlanda a dominat Statele Unite cu 3-0, graţie victoriilor obţinute de Emil Ruusuvuori (ATP 57) în faţa lui Tommy Paul (ATP 13), 7-6 (7/1), 6-4, apoi de Otto Virtanen (ATP 125) în faţa lui Mackenzie McDonald (ATP 39), 7-6 (7/5), 1-6, 7-6, 7-6 (9/7), iar în cele din urmă perechea Harri Heliovaara/Patrick Kaukovalta împotriva lui Rajeem Ram/Austin Krajicek, 6-7 (6/8), 7-6 (7/5), 10/8. Finlandezii au obţinut a doua victorie şi se califică în sferturi, alături de Ţările de Jos (2 victorii), care mai are de jucat cu Croaţia (0). Statele Unite sunt eliminate cu o singură victorie din trei meciuri.

La Bologna, Canada, deţinătoarea titlului, a revenit şi a învins Chile cu 2-1. Alexis Galarneau (ATP 200) l-a învins pe Alejandro Tabilo (ATP 124) cu 6-3, 7-6 (7/5). Nicolas Jarry (ATP 22) a egalat situaţia învingându-l pe Gabriel Diallo (ATP 158) cu 6-4, 6-4. Vasek Pospisil şi Galarneau au adus victoria canadienilor, cu 6-3, 7-6 (9/7), în faţa lui Alejandro Tabilo şi Tomas Barrios Vera. Canada a terminat cu 3 victorii. Chile (1 victorie) trebuie să aştepte rezultatul duelului dintre Italia (1 victorie) şi Suedia (0).

La Valencia, Cehia, care era deja calificată, şi-a completat parcursul perfect cu o a treia victorie cu 3-0. De data aceasta, Serbia, cu Novak Djokovic, numărul unu mondial, jucând doar la dublu, a fost cea care a avut de suferit în faţa cehilor. Jiri Lehecka l-a dominat pe Laslo Djere cu 7-6 (9/7), 7-5, Jakub Mensik l-a învins pe Dusan Lajovic cu 6-3, 6-2, iar perechea Adam Pavlasek/Tomas Machac a trecut de Djokovic şi Nikola Cacic cu 7-5, 6-7 (7/9), 10/3. Serbia avea două victorii şi era deja calificată în sferturi.

Echipele calificate în Final 8 de la Malaga: Canada, Australia, Cehia, Serbia, Ţările de Jos, Finlanda.

Un cuplu din SUA și-a expediat din greșeală pisica într-un colet poștal. Cum a fost găsită felina
Un cuplu din SUA și-a expediat din greșeală pisica într-un colet poștal. Cum a fost găsită felina
Un cuplu din SUA și-a expediat într-un moment de neatenție pisica într-un colet al companiei Amazon. Dispariția felinei a fost observată abia pe 10 aprilie, când proprietarii au devenit...
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican, Franck Tyson, în vârstă de 53 de ani, care a ieşit recent de la închisoare, suspectat de faptul că era implicat într-un accident rutier, a murit în timpul arestării, pe 18...
#Novak Djokovic, #cupa davis, #SUA, #surpriza , #stiri din sport