Sportivii romani povestesc primele experiente de la Rio: Oamenii fac sarbatoare pentru o sticla de apa rece

Marti, 02 August 2016, ora 17:57
9954 citiri
Sportivii romani povestesc primele experiente de la Rio: Oamenii fac sarbatoare pentru o sticla de apa rece
Foto: Facebook/ Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

O parte dintre sportivii romani calificati la Jocurile Olimpice au ajuns de cateva zile bune la Rio, ei avand si primele contacte cu societatea din Brazilia.

Spadasina Simonei Pop a povestit, pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Scrima, un episod care a marcat-o.

Sportiva noastra a marturisit ca voluntarii si angajatii brazilieni care asigura bunul mers al lucrurilor in Satul Olimpic o duc destul de rau, spre deosebire de olimpici, carora li se ofera tot ce au nevoie.

"O intamplare foarte, foarte interesanta... E foarte ciudat cum unele lucruri care noua ni se par normale si firesti, pentru altii reprezinta un motiv de sarbatoare. Aici, in Satul Olimpic, noi, sportivii, antrenorii, tot colectivul, avem acces nelimita la apa, la cateva feluri de sucuri, la mancare non-stop, fructe, etc. Pe scurt, beneficiem de absolut tot ceea ce are nevoie un om ca sa ii fie bine. Doar prin simplu fapt ca acreditarea noastra este de participant! Pe langa aceasta acreditare, am primit de la organizatori cate o cartela care deschide frigiderele cu apa si sucuri.

Mai mult, in Satul Olimpic, la fiecare grup de blocuri exista spalatorii, cu foarte multe masini de spalat haine si uscatoare. Acolo lasam hainele murdare intr-o plasa speciala intr-o zi, iar a doua zi le recuperam curate. Iar intamplarea s-a petrecut la spalatorie. Stiu ca in Brazilia majoritatea oamenilor nu au o stare financiara satisfacatoare, dar nu credeam in viata mea ca voi asista la asa ceva... Intr-o zi eram cu Ana (Ana Maria Popescu - n.red.) la o spalatorie si asteptam sa primim saculetele cu hainele curate. In timp ce asteptam noi cumintele, Ana a observat ca o femeie de la spalatorie s-a dus spre un robinet pentru a-si potoli setea. Imediat, Ana mi-a zis sa dau o fuga pana la primul frigider si sa iau cateva sticle reci de cola si sa i le inmanam doamnei. Zis si facut. M-am intors rapid cu trei sticle de cola. Le-am pus pe masa, iar femeia de acolo se uita la noi mirata, dar foarte fericita. Mi-a spus ca nu e nevoie sa le ofer bautura rece imbuteliata. I-am explicat ca le mai putem aduce suc, daca doreste, pentru ca noi beneficiem gratis de el.

Dupa ce am facut un scurt recensamant la colegilor dansei din spalatorie, am mers dupa alte cateva sticle de cola si dupa un bax de apa. Le-am lasat bauturile acolo, ne-am luat hainele si am plecat spre apartament. In secunda in care am parasit incinta, angajatii de acolo au declansat fiesta. Ceea ce pentru noi era un lucru banal, pentru ei a fost un adevarat motiv de sarbatoare. Dupa acea intamplare am devenit foarte atente la ceea ce se petrece in jur. Si am observat cateva lucruri interesante. Am vazut cum personalul, femeile de serviciu, voluntarii, paznicii, lucratorii de la bucatarie si de la sala de mese - oameni fara de care lucrurile de aici nu ar putea sa functioneze - stau la randuri interminabile pentru singura lor masa pe zi. Iar noi avem totul la discretie, fara sa stam foarte mult la coada. Am vazut cum femeilor de serviciu, care intrau la noi in apartament, le sclipeau ochii doar cand au vazut sticlele reci de cola, iar cand le-am zis ca bautura este pentru ele, nu le venea sa creada. Aici, in Brazilia sunt oameni care fac o adevarata sarbatoare cand le oferi o sticla de cola sau o apa rece. Ma intreb daca e normal sa fie asa mari diferente intre oameni?!", a povestit aceasta.

Sportivele noastre vor intra in competitie chiar de sambata, in a doua zi a Jocurilor Olimpice, cand vor evolua in proba de spada feminin individual.

M.D.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#delegatie Romania Jocurile Olimpice, #sportivi romani Olimpiada, #romani Brazilia Olimpiada , #stiri Olimpiada