Privatizarea Oltchim: Daniel Chitoiu: Raspund cu functia daca se esueaza

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 11:55
3376 citiri
Privatizarea Oltchim: Daniel Chitoiu: Raspund cu functia daca se esueaza
Foto: Romania Tv

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca raspunde cu functia daca privatizarea Oltchim va esua.

"Eu sper ca domnul Diaconescu (Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei - n.red.) va plati pretul pe actiuni si va respecta angajamentele. El spune ca are echipe de specialisti romani si internationali care vor asigura managementul", a spus Chitoiu.

"Raspund cu functia daca privatizarea esueaza", a adaugat el.

Potrivit spuselor sale, procesul de privatizare a fost "absolut corect", fiind conceput de una dintre cele mai mari firme din domeniul consultantei, PriceWaterhouseCoopers, selectata de Guvernul Emil Boc.

"Problema nu este daca nu vor ajunge azi banii la Oltchim. Problema e ca, in 10 zile, contractul de vanzare-cumparare sa se semneze si, conform promisiunilor dansului, sa vireze cei 45 de milioane de euro. La contractul de vanzare-cumparare se negociaza anumiti termeni, dar nu in mod fundamental", a explicat ministrul Economiei.

Pana in prezent, statul a incercat sa negocieze obtinerea unui imprumut de la banci, in valoare de 40 de milioane de euro, drept capital de lucru si salarii pentru Oltchim, utilizand garantii de stat. Acest lucru nu a fost posibil.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu pune conditii ca sa semneze

Ulterior, s-a hotarat acordarea unui ajutor de salvare pentru Oltchim, tot de 40 de milioane de euro, sub forma unui imprumut care ar fi trebuit rambursat in sase luni.

"In conditiile in care Dan Diaconescu s-a angajat sa vireze banii la semnarea contractului, plus alte sume importante de bani pentru finantarea activitatilor si salariilor la Oltchim, nu mai este cazul pentru acest ajutor. Sunt multe angajamente, care vor fi facute publice in momentul cand expira termenul pentru semnarea contractului", a spus Chitoiu.

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Guvernantii ma ameninta cu inchisoarea

Contractul de vanzare-cumparare ar trebui sa fie semnat luni, insa Dan Diaconescu a impus conditii, cerand ca banii sa ajunga imediat la salariatii Oltchim.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...