Privatizarea Oltchim: Daniel Chitoiu: Raspund cu functia daca se esueaza

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 11:55
3477 citiri
Privatizarea Oltchim: Daniel Chitoiu: Raspund cu functia daca se esueaza
Foto: Romania Tv

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca raspunde cu functia daca privatizarea Oltchim va esua.

"Eu sper ca domnul Diaconescu (Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei - n.red.) va plati pretul pe actiuni si va respecta angajamentele. El spune ca are echipe de specialisti romani si internationali care vor asigura managementul", a spus Chitoiu.

"Raspund cu functia daca privatizarea esueaza", a adaugat el.

Potrivit spuselor sale, procesul de privatizare a fost "absolut corect", fiind conceput de una dintre cele mai mari firme din domeniul consultantei, PriceWaterhouseCoopers, selectata de Guvernul Emil Boc.

"Problema nu este daca nu vor ajunge azi banii la Oltchim. Problema e ca, in 10 zile, contractul de vanzare-cumparare sa se semneze si, conform promisiunilor dansului, sa vireze cei 45 de milioane de euro. La contractul de vanzare-cumparare se negociaza anumiti termeni, dar nu in mod fundamental", a explicat ministrul Economiei.

Pana in prezent, statul a incercat sa negocieze obtinerea unui imprumut de la banci, in valoare de 40 de milioane de euro, drept capital de lucru si salarii pentru Oltchim, utilizand garantii de stat. Acest lucru nu a fost posibil.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu pune conditii ca sa semneze

Ulterior, s-a hotarat acordarea unui ajutor de salvare pentru Oltchim, tot de 40 de milioane de euro, sub forma unui imprumut care ar fi trebuit rambursat in sase luni.

"In conditiile in care Dan Diaconescu s-a angajat sa vireze banii la semnarea contractului, plus alte sume importante de bani pentru finantarea activitatilor si salariilor la Oltchim, nu mai este cazul pentru acest ajutor. Sunt multe angajamente, care vor fi facute publice in momentul cand expira termenul pentru semnarea contractului", a spus Chitoiu.

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Guvernantii ma ameninta cu inchisoarea

Contractul de vanzare-cumparare ar trebui sa fie semnat luni, insa Dan Diaconescu a impus conditii, cerand ca banii sa ajunga imediat la salariatii Oltchim.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Daniel Chitoiu privatizare Oltchim, #semnare contract privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu Oltchim , #privatizare