Vosganian: Insolventa Oltchim e una dintre cele patru solutii pentru combinat

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 20:31
1777 citiri
Vosganian: Insolventa Oltchim e una dintre cele patru solutii pentru combinat
Foto: Arhiva

Autoritatile romane au prezentat reprezentantilor Fondului Monetar International patru solutii pentru Oltchim, printre care si insolventa combinatului, insa acestia dau putine sanse unei solutii viabile, a declarat ministrul Economiei Varujan Vosganian.

"Maine (miercuri - n.red.) voi depune un memorandum in Guvern in legatura cu perspectivele Oltchim si avem deja un punct de vedere pe care l-am prezentat FMI. Ei au agreat ca formula noastra este corecta. Ramane discutia cu viabilitatea acestei mari probleme economice.

Am prezentat patru solutii saptamana trecuta, printre care era si insolventa si o alta care sa lase lucrurile asa cum sunt", a afirmat Vosganian, marti, dupa intalnirea cu reprezentantii institutiilor financiare internationale.

Ministrul Economiei a adaugat ca solutia pe care o va propune Guvernului ar putea fi "interesanta" pentru autoritati.

"Cei de la FMI dau prea putine sanse unei solutii pentru Oltchim. Eu am explicat ca privatizarea anterioara, acest Broadway care a avut loc aici (la Ministerul Economiei - n.red.) s-a desfasurat in conditii politice mai complicate si a alungat investitorii.

Sper ca avand si avantajele solutiei pe care o vom prezenta... S-ar putea sa fie interesanta solutia", a spus Varujan Vosganian.

Oficialul a mentionat ca a discutat cu creditorii si va mai avea o intalnire cu acestia zilele urmatoare.

"Am inceput deja discutii exploratorii cu toti creditorii. Voi avea zilele urmatoare si o intalnire cu creditorii in jurul unui raport, vom vedea daca solutia va permite si o restructurare a datoriilor. Sper ca si colaborarea cu PCC sa fie una corecta si PCC sa sustina eforturile noastre", a precizat Vosganian.

#Vosganian insolventa Oltchim, #FMI Oltchim , #privatizare