Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Maximizarea randamentului energetic cu ajutorul sistemului fotovoltaic Supracharged

Advertorial
Marti, 25 Aprilie 2023, ora 17:34
4217 citiri
Maximizarea randamentului energetic cu ajutorul sistemului fotovoltaic Supracharged
FOTO: romsir.ro

Sistemele fotovoltaice sunt din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor care doresc să producă și să consume propria energie. În acest context, sistemul fotovoltaic Supracharged reprezintă o soluție eficientă pentru maximizarea randamentului energetic.

Un sistem de panouri fotovoltaice Supracharged presupune instalarea unui număr de panouri solare a căror putere totală depășește puterea de vârf a invertorului la care acestea sunt conectate. Mai exact, un sistem se consideră a fi Supracharged atunci când puterea instalată a panourilor este cu 20-50% mai mare decât cea a invertorului.

Prosumatorii optează din ce în ce mai des pentru un sistem fotovoltaic Supracharged, deoarece adăugarea de panouri suplimentare presupune doar montajul structurii de susținere necesare și eventuala refacere a conexiunilor electrice de la panouri către invertor. În plus, simulările realizate evidențiază o diferență semnificativă în producția de energie obținută prin adăugarea a 6 panouri suplimentare, fără a fi necesară înlocuirea invertorului.

Într-un exemplu concret, un sistem de panouri fotovoltaice tradițional, cu o putere totală de 6,5 kWp și un invertor de 6 kW, produce în jur de 8441 kWh pe an. În schimb, un sistem fotovoltaic Supracharged, cu o putere instalată a panourilor de 9 kWp și același invertor de 6 kW, poate atinge o producție anuală de aproximativ 11606 kWh, generând astfel un surplus de energie de 3166 kWh la un cost minim al investiției.

În ciuda percepției comune conform căreia puterea instalată a panourilor fotovoltaice trebuie să fie compatibilă cu puterea nominală de vârf a invertorului pentru a asigura o funcționare optimă, expertiza practică arată că sistemul Supracharged - cu o putere instalată a panourilor cu până la 50% mai mare decât cea a invertorului - poate fi o soluție economică excelentă pentru nevoile de suplimentare a capacității sistemelor fotovoltaice.

Află mai multe despre sistemele fotovoltaice pe blogul ROMSIR.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#panouri fotovoltaice, #sisteme fotovoltaice , #stiri afaceri