AVAS nu a votat anularea contractului de achizitie a Petromservice de Petrom

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 19:41
629 citiri
AVAS nu a votat anularea contractului de achizitie a Petromservice de Petrom

Autoritatea Nationala de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) s-a abtinut sa voteze in AGA Petrom contractul de achizitie al Petromservice de catre Petrom, potrivit unui comunicat emis marti de Petrom.

"Ca urmare a solicitarii AVAS, pe ordinea de zi a sedintei AGEA din data de 22 aprilie 2008 a figurat un punct referitor la invalidarea Hotararii Consiliului de Supraveghere al Petrom SA, din data de 18 septembrie 2007, cu privire la achizitia activitatii petroliere din cadrul Petromservice.

Ulterior convocarii AGA, in vederea solutionarii pe cale amiabila a diferendului referitor la tranzactia cu Petromservice, inclusiv a stingerii litigiului initiat de AVAS, intre AVAS, Petrom si OMV au avut loc o serie de discutii. Petrom a pus la dispozitia AVAS documente si informatii suplimentare referitoare la tranzactia cu Petromservice.

Ca urmare a discutiilor si a documentelor suplimentare furnizate de Petrom, conducerea AVAS a decis sa nu mai sustina punctul de pe agenda AGA referitor la tranzactia Petromservice, mandatul acordat reprezentantilor sai in AGEA fiind in sensul de abtinere", se precizeaza in comunicat.

Compania Petrom anunta la 26 februarie 2008 ca a reluat discutiile cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru a rezolva pe cale amiabila problema referitoare la solicitarea autoritatii care cerea Petrom in instanta revizuirea bugetului de investitii pe 2007.

Autoritatea, unul dintre actionarii Petrom, a solicitat in instanta companiei romanesti de petrol si gaze anularea partiala a Hotararii AGEA a Petrom SA din data de 27 noiembrie 2007 privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe anul 2007.

Primul termen de judecata fusese fixat pentru data de 6 martie 2008. De asemenea, AVAS a precizat ca a solicitat in instanta anularea partiala a bugetului de investitii a Petrom in 2007 pentru ca investitiile aprobate anul trecut au un grad mare de risc si ca pretul de achizitie al Petromservice a fost prea mare.

La randul sau, Petrom considera ca cererea AVAS este neintemeiata, intrucat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a carei decizie este atacata a fost convocata si s-a desfasurat cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, fiind respectate drepturile tuturor actionarilor societatii.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#contract, #anulare, #Petrom, #achizitie, #AVAS , #stiri Petrom