Constanta, raiul inselatoriilor cu cecuri false

Luni, 14 Iulie 2008, ora 09:20
1231 citiri
Constanta, raiul inselatoriilor cu cecuri false

Politistii au depistat tot mai multe cazuri de inselatorii cu file de CEC false, la Constanta, unde vin cei mai multi oameni de afaceri si unde se fac tranzactii de ordinul milioanelor de lei sau de euro.

Pedepsele prevazute de Codul Penal pentru astfel de fapte nu sunt foarte infricosatoare, informeaza Romania libera.

Astfel, potrivit legii penale "falsul in inscrisuri sub semnatura privata, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."

De multe ori magistratii tin cont de circumstantele atenuante ale suspectilor, daca sunt sau nu recidivisti, daca au mai avut probleme cu legea. Cu putin noroc si cu un avocat bun, astfel de tepari ar putea scapa doar cu o condamnare cu suspendare.

In urma cu cateva zile, trei barbati au fost retinuti pentru o inselaciune de aproape doua milioane de lei. Potrivit procurorilor, Ioan Burac, din Piatra Neamt, ar fi capul retelei si este acuzat de inselaciune, fals privind identitatea, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Anchetatorii sustin ca in perioada februarie-martie 2008, Burac, atribuindu-si identitatea falsa de Iozsef Ianos Mihut, prin declaratii false facute la Oficiul Registrului Comertului, a preluat prin cesionare mai multe societati.

Dupa preluarea firmelor, in perioada aprilie-iunie 2008, Burac a indus in eroare sase societati comerciale.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Constanta, #cec, #false, #politisti, #inselatorie , #RCA