Romanii isi iau teapa de la firmele de turism, care scapa nepedepsite

Marti, 29 Iulie 2008, ora 13:01
5649 citiri
Romanii isi iau teapa de la firmele de turism, care scapa nepedepsite

Romanii care "isi iau teapa" in vacante, fiind pacaliti de firmele de turism, nu fac aproape niciodata reclamatii, ci se limiteaza la a se plange prietenilor si cunostintelor de pe forumuri.

In ultimul an, au fost inregistrate 500 de reclamatii oficiale, insa numarul romanilor care fac plangeri "neoficiale", pe site-uri sau mail este tot mai mare, scrie Gardianul, in editia de marti.

"Oamenii se plang de conditiile gasite la fata locului, de impuneri ale prestatorilor de servicii care n-au nici in clin nici in maneca cu sloganul 'clientul nostru, stapanul nostru'. Motivul pentru care conationalii prefera sa taca si sa indure este comoditatea", a declarat avocatul Iulian Urban, citat de Gardianul.

La Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului ajung foarte putine plangeri, iar romanii nu fac reclamatii nici macar atunci cand au dovezi ca au fost inselati.

De exemplu, la un hotel din Jupiter exista mentiunea "Numai bratara face dovada platii biletului de odihna si trebuie purtata permanent pe perioada de cazare. Bratarile pierdute sau deteriorate nu pot fi inlocuite".

Unul dintre turisti povesteste ca respective bratara i-a fost furata, iar la intoarcerea in camera a gasit totul devastat, iar lucrurile de valoare furate.

"In conditiile in care clientii au dovezi clare: chitante, facturi sau vouchere care sa dovedeasca ca au platit pentru acel sejur, nu-i normal ca gazduirea lor intr-un hotel sa fie limitata la existenta unor bratari de identificare", spun reprezentantii ANPC, care au cerut agentilor de pe litoral sa verifice situatia.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#vacanta, #plangeri, #reclamatii, #turism , #RCA