PSD propune desfiintarea a doua taxe... care nu mai exista de anul trecut

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 10:30
5805 citiri
PSD propune desfiintarea a doua taxe... care nu mai exista de anul trecut
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD a depus un proiect de lege in Senat, care prevede desfiintarea a 102 taxe nefiscale, insa in acest "pachet" au fost incluse doua biruri care au fost deja eliminate.

E vorba de taxa pentru eliberarea cazierului fiscal, cat si cea de timbru, care nu mai exista de anul trecut, arata Digi 24.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat PSD pentru acest lucru, luni, intr-o conferinta de presa.

"E o carpeala electorala care poate fi demontata in 3 secunde si doua miscari. In aceasta initiativa se prevede, de exemplu, faptul ca va fi gratuit cazierul fiscal, banuiesc ca stiti cu totii ca din 2015 cazierul fiscal e gratuit in Romania. Alta gogorita, cred ca cineva l-a pacalit pe domnul Dragnea. Domnia sa, care nu-si scoate singur cazierul fiscal, a muscat din aceasta gogoasa", a spus Alina Gorghiu, presedintele PNL.

Ulterior, in replica, social-democratii au precizat ca vor, de fapt, sa fie scris negru pe alb in lege ca eliberarea cazierului fiscal sa se faca gratuit.

"Legiferarea explicita a gratuitatii cazierului fiscal este singura garantie ca aceasta taxa nu se va intoarce in viitor sub o alta forma. Facem aceste precizari pentru ca opinia publica sa nu fie indusa in eroare de unele afirmatii aparute in spatiul public.

Subliniem faptul ca actualele reglementari nu sunt foarte clare in privinta regimului eliberarii cazierului fiscal, lasand posibilitatea ca diversele autoritati din acest domeniu sa poata introduce ulterior, prin ordin de ministru sau de sef de institutie, diverse tarife mascate. Nu le mai spun taxe, ci tarife, dar in final cetateanul ajunge sa fie trimis din nou la casierie", se arata intr-un comunicat al PSD.

Liviu Dragnea, presedintele formatiunii social-democratilor, a explicat, luni, la Senat, cand a depus un proiect de lege ce presupune eliminarea celor 102 taxe nefiscale, ca impactul bugetar e foarte mic, sub 0,1% din produsul intern brut.

"Vorbim de peste 50% din taxele fiscale pe care le platesc cetatenii romani si o valoare de peste 80%. Dincolo de valoare, de numar, este vorba de o cantitate de timp uriasa pentru a plati aceste taxe, unele care sunt foarte mici. Pentru toate aceste taxe eliminate, bugetul de stat va asigura sumele necesare pentru institutiile care primeau aceste sume", a anuntat Liviu Dragnea.

C.P.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#PSD eliminare taxe, #eliminare taxe nefiscale, #eliminare taxe , #senatori